41 yerleşim yerinde uygulanan karantina kararı kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı'ndan bazı ilçe, belde ve köylerde devam eden karantina uygulaması ile ilgili açıklama geldi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Nisan 2020 18:50, Son Güncelleme : 15 Nisan 2020 20:13
41 yerleşim yerinde uygulanan karantina kararı kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle saat 15.00 itibarıyla 58 ildeki 227 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulandığını, 14 ildeki 41 yerleşim yerinde uygulanan karantina kararının ise kaldırıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgını nedeniyle ülkede topyekun yürütülen mücadele kapsamında il ve ilçelerde mülki idare amirleri başkanlığındaki umumi hıfzıssıhha kurullarından, yerleşim yerlerine ilişkin karantina kararları alınıyor ve bu kararlar titizlikle hayata geçiriliyor.

Bu kapsamda, bugün saat 15.00 itibarıyla 58 ildeki, 3 ilçenin tamamı, 2 ilçenin merkezi, 6 belde, 85 mahalle, 115 köy ve 16 mezra olmak üzere toplam nüfusu 251 bin 726 olan 227 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanıyor.

Öte yandan, 14 ildeki 41 yerleşim yerinde uygulanan karantina kararı kaldırıldı.

-Bugün karantina uygulamasına alınan yerleşim yerleri;

GAZİANTEP

Gaziantep'te bir mahalle karantinaya alındı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir mahalle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alındı.

İlçeye bağlı 400 kişinin yaşadığı, 55 haneli İntepe Mahallesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine, mahallede 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verildi.

Karantinaya alınan mahalle giriş ve çıkışa kapatıldı.

Öte yandan, daha önce Aşağıçardak Mahallesi ile ilçe merkezindeki 29 hanede uygulanan karantinanın devam ettiği bildirildi.

KARABÜK

Karabük'te iki mahallede pozitif vakaların görüldüğü evler karantinaya alındı

Karabük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iki mahallede pozitif vakaların görüldüğü evler karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, merkeze bağlı Cumayanı köyünde birden fazla Kovid-19 pozitif vakanın tespit edilmesi ve temaslı vakaların hastalığı yayma potansiyelinin yüksek olmasından dolayı bulaşın engellenmesi ve toplum sağlığının korunmasının amaçlandığı belirtildi.

Bu kapsamda, köye bağlı Soğuksu ve Tepe mahallelerinde pozitif vakaların yaşandığı ve temaslı evlerde yaşayanların, İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla 14 Nisan saat 18.00'den 28 Nisan saat 24.00'e kadar 14 gün karantinaya alındığı kaydedildi.

VAN

Van'da bir mahalle karantinaya alındı

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Öveçli mahallesi, koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İstanbul'dan gelen ve ilçenin Öveçli mahallesinde ikamet eden bir kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Söz konusu kişinin mahalleden 30 kişiyle temas ettiğinin belirlendiğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 90 hane 1150 nüfuslu Öveçli Mahallesi'nde, koronavirüs önlemleri kapsamında 14 gün boyunca karantina uygulanacaktır. Karantina kapsamında mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır."

Kentte koronavirüs nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiği, 80 kişinin de test sonuçlarının pozitif çıktığı aktarılan açıklamada, 15 kişinin iyileşerek taburcu olduğu, 21 bin kişinin de tedbir amaçlı evinde karantina altında tutulduğu bildirildi.

ADANA

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 ile mücadele kapsamında, salgının yayılmasını kontrol etmek amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Gerdibi Mahallesi'nin karantinaya alındığı belirtildi.

İkinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasının devam edeceği bildirilen açıklamada, "Mahalledeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları 112 ve 156 telefon hatlarını aramaları halinde Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacaktır." ifadesi kullanıldı.

ERZİNCAN

Erzincan'da bir köy Kovid-19 kapsamında karantinaya alındı

Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde Yaylakent köyünün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Çayırlı Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca koronavirüs salgını nedeniyle alınan ek kararlar doğrultusunda, Yaylakent köyünün 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, 15 Nisan'dan itibaren köye giriş ve çıkışların yasaklandığı kaydedildi.

MARDİN

Mardin'de bir mahalle karantinaya alındı

Mardin'in Savur ilçesindeki bir kırsal mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin kırsal Yeşilalan Mahallesi'ne, Kovid-19 salgını nedeniyle giriş çıkışlara izin verilmediği bildirildi.

Açıklamada, "Kırsal Yeşilalan Mahallesi'nde koronavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak, salgının yayılmasını önlemek ve kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla; İlçe Hıfzıssıha Kurulunca saat 12.00 itibarıyla ikinci bir karara kadar istisnai durumlar dışında giriş ve çıkışlara izin verilmemesi, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

YOZGAT

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Çandır köyünün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri kapsamında, Kovid-19 salgınının kontrolü açısından Çekerek ilçesine bağlı Çandır köyünde 14 Nisan itibarıyla karantina uygulamasına başlandığı belirtildi.

Açıklamada, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinanın uygulanacağı, köye giriş ve çıkışların kapatıldığı ifade edildi.

İlçeye bağlı Yukarıkarahacılı köyü de bir süre önce karantinaya alınmıştı.

ÇANKIRI

Öte yandan Çankırı'nın Korgun ilçesinin Hıcıp köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Hıcıp köyünde 4 koronavirüs vakasının tespit edilmesi üzerine salgının kontrol altına alınması için Korgun Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararınca köyün ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinaya alındığı duyuruldu.

Kentte Şabanözü ilçesine bağlı Kamış köyü, Kurşunlu ilçesine bağlı Yeşilören köyü ve Yapraklı ilçesi de daha önce karantinaya alınmıştı.

MANİSA

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bir mahalle, Soma ilçesinde de bir apartman yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, Alaşehir ilçesine bağlı Caberfakılı Mahallesi'nin karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Vatandaşlarımızı Kovid-19 salgınından korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar söz konusu mahallede karantina uygulaması başlatılmıştır ve mahalleye giriş çıkışlara kapatılmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Soma ilçesinde de Cumhuriyet Mahallesi Pelit Sokak'ta bulunan bir apartman karantinaya alındı.

Manisa'da 9 Nisan'da Soma ilçesinde bulunan Turgutalp ile Cuma mahallelerinde iki apartman, 12 Nisan'da Turgutlu ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartman ile Demirci ilçesinde bir sokak karantinaya alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber