Şahin: Cezaevlerinde spor aktiviteleri artırılsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2007 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Sincan'da bulunan Ankara Ceza İnfaz Kurumlarında incelemelerde bulundu ve mahkumlarla bayramlaştı.

Ankara Ceza İnfaz Kurumları'nın 2 F tipi, 2 L tipi, 2 çocuk, 1 kadın cezaevinden oluşan Sincan'daki kompleksini gezen Şahin, modern ve çağdaş bir cezaevi kompleksiyle karşılaşmaktan son derece memnun olduğunu belirterek, bu modelin yaygınlaştırılmasını istedi.

Şahin burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi insan hakları alanında da çok önemli atılımlar yaptığını vurgulayarak, "Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devleti, kuralların önceden belli olduğu bir devlet demektir. Hukuk kurallarını uygulayan mahkemelerin verdikleri kararların infazı da en az yargı kararları kadar önemlidir. Bu kurumlarda mahkemelerin verdikleri kararlar insan haklarına uygun bir şekilde infaz ediliyor" diye konuştu.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Kenan İpek'le birlikte kompleksi dolaşan Şahin, hükümlü ve tutukluların spor yaptıkları tesisleri de inceledi. Daha önce spordan sorumlu Devlet Bakanı olan Şahin, sporun insanlar üzerindeki etkisine dikkat çekerek hükümlü ve tutukluların sosyalleştirilmesi ve topluma yeniden kazandırılması için spor aktivitelerinin artırılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber