Bugün Karantinaya alınan bölgeler

Malatya, Osmaniye, Sivas, Sakarya, Karaman, Tokat, Kastamonu, Adıyaman, Muş, Trabzon ve Malatya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı bölgeler karantinaya alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2020 22:11, Son Güncelleme : 17 Nisan 2020 22:58
Bugün Karantinaya alınan bölgeler

MALATYA

Malatya'da 2 mezra karantinaya alındı

Malatya'nın Pütürge ilçesindeki 2 mezrada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Pütürge ilçesi Poskıran Mahallesi Hacı Zerey Mezrası ile Pazarcık Mahallesi Gürsülan Mezrası'nda, Kovid-19 vakaları tespit edilmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina kararı alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kentte 29 Mart'ta Darende ilçesindeki Ilıca, Arapgir ilçesindeki Eğnir, 30 Mart'ta Hekimhan ilçesindeki Kozdere, 31 Mart'ta Pütürge ilçesindeki Sahilköy, 2 Nisan'da Kuluncak ilçesindeki Kaynarca, 7 Nisan'da da Akçadağ ilçesi Küçükkürne mahalleleri, 14 Nisan'da ise Darende ilçesi kırsalındaki Aşağıulupınar Mahallesi Sarılar mevkisinde, 17 Nisan sabahı ise Doğanşehir ilçesi Kurucuova Mahallesi'nde karantina uygulanmaya başlanmıştı.

Arapgir ilçesindeki Eğnir Mahallesi'nde 12 Nisan'da, Hekimhan ilçesindeki Kozdere Mahallesi'nde 13 Nisan'da, Pütürge ilçesindeki Sahilköy Mahallesi'nde 15 Nisan'da, Kuluncak ilçesi Kaynarca Mahallesi'nde ise 16 Nisan'da karantina uygulaması sona ermişti.

OSMANİYE

Osmaniye'de bir köy koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Osmaniye'de bir köy yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kadirli Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Tozlu köyünde karantina uygulanmasına karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada, ikinci bir emre kadar köye giriş ve çıkışların sınırlandırılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

SİVAS

Sivas'ta bir köy koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Sivas'ta bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla Yıldızeli ilçesi Yusufoğlan köyünün, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı bildirildi.

Karantina kararının ardından köye giriş çıkışlar yasaklandı.

Sivas'ta daha önce karantinaya alınan 17 yerleşim yeri ve bir apartmanda süreç devam ediyor.

SAKARYA

Sakarya'da iki bina koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 2 bina, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Karaosman Mahallesi Dönüş Sokak'ta bulunan ikişer katlı iki evin 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Bunun üzerine bölgeye polis, sağlık ve Adapazarı Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Bölgede önlem alan ekipler, evlere giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

Öte yandan evlerde bulunanların ihtiyaçlarının, Vefa Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacağı öğrenildi.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, 2 Nisan'da Ozanlar Mahallesi'ndeki Mete Sokak, 13 Nisan'da ise Şeker Mahallesi'ndeki Vişne ve Egemen sokakları, 15 Nisan'da da Sapanca ilçesindeki beş apartman, ikinci bir emre kadar karantinaya alınmıştı. Mete Sokak'taki karantina bugün sona ermişti.

KARAMAN

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 9 mahalle ve bir köy karantinaya alındı

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı 9 mahalle ile bir köyün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda, Kovid-19'la mücadele tedbirleri kapsamında, salgının önlenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla ilçe merkezine bağlı Meydan, Çınarlısu, Orta, Taşbaşı, Değirmenlik, Susaklı, Sandıklı, Güllük ve Seyran mahalleleri ile Ardıçkaya köyünün giriş ve çıkışa kapatılarak karantina altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Söz konusu karar gereğince adı geçen mahallelerde ve köyümüzde, vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir." ifadesi kullanıldı.

Kararın ardından jandarma ekipleri, köye giriş noktalarında tedbir aldı.

Açıklamada ayrıca Ermenek ilçe merkezi, Kazancı ve Güneyyurt beldeleri ile köylerde kurulan halk pazarlarının faaliyetlerine ikinci bir karara kadar geçici olarak ara verildiği duyuruldu.

TOKAT

Tokat'ta bir köy karantinaya alındı

Tokat'tın Almus ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Çaykıyı köyünde 14 vatandaşın Kovid-19 testinin pozitif çıktığı; bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köyün karantinaya alındığı duyuruldu.

Karantinanın 14 gün süreceği belirtilen açıklamada, köye giriş ve çıkışlarının 18 Nisan itibarıyla kapatılacağı kaydedildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da bir mahalle daha karantinaya alındı

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle daha karantinaya alındı.

Devrekani İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda, Bıngıldayık köyünün Hacıhasan Mahallesi 14 gün süreyle karantina altında tutulacak.

Karantinaya alınan mahalledeki vatandaşların kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalıp köy sınırları dışına çıkmamaları ve izolasyon kurallarına uymaları istendi.

Daha önce 6 yerleşim yerinde karantinanın sona erdiği kentte, 20 yerleşimde ise karantina uygulaması devam ediyor.

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde iki köy karantinaya alındı

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde iki köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Sincik İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alındı.

Kurul tarafından ilçeye bağlı Söğütlübahçe ile Çat köylerinde koronavirüs vakalarının görülmesi nedeniyle karantina kararı alındı.

Sincik Kaymakamı Faruk Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söğütlübahçe ile Çat köylerine tüm giriş ve çıkışların durdurulduğunu ve ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina sürecinin devam edeceğini belirtti.

Dün de Karaman Mahallesi'nde 14 gün karantina tedbirleri uygulanmasına karar verildiğini ifade eden Doğru, "Karantina uygulamasına yönelik denetimler yapılarak tedbirlere riayet etmeyenler hakkında idari ve adli işlem uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.

MUŞ

Valilikten yapılan açıklamada, Korkut ilçesine bağlı Yolgözler köyünün karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Korkut ilçesine bağlı Yolgözler köyü, Kovid-19 pozitif vakası çıkması ve köy içi temasın yoğun olduğunun belirlenmesi üzerine, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün karantinaya alınmıştır."

MALATYA

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Doğanşehir ilçesi Kurucuova Mahallesi'nde, Kovid-19 vakası tespit edilmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kentte 29 Mart'ta Darende ilçesindeki Ilıca, Arapgir ilçesindeki Eğnir, 30 Mart'ta Hekimhan ilçesindeki Kozdere, 31 Mart'ta Pütürge ilçesindeki Sahilköy, 2 Nisan'da Kuluncak ilçesindeki Kaynarca, 7 Nisan'da da Akçadağ ilçesi Küçükkürne Mahalleleri, 14 Nisan'da ise Darende ilçesi kırsalındaki Aşağıulupınar Mahallesi Sarılar mevkisinde karantina uygulanmaya başlanmıştı.

Arapgir ilçesindeki Eğnir Mahallesi'nde 12 Nisan'da, Hekimhan ilçesindeki Kozdere Mahallesi'nde 13 Nisan'da, Pütürge ilçesindeki Sahilköy Mahallesi'nde 15 Nisan'da, Kuluncak ilçesi Kaynarca Mahallesi'nde ise 16 Nisan'da karantina uygulaması sona ermişti.

TRABZON

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ocaklı Mahallesi'nin karantinaya alındığı bildirildi.

Karantina uygulamasının saat 08.00 itibarıyla başladığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber