M. Yazıcıoğlu'ndan sonra CHP'li vekil de öğrenci affı için kanun teklifi verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2007 14:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi, CHP Milletvekili Durdu Özbolat, af bekleyen yaklaşık 800 bin kişiye bayram müjdesi olacak bir af kanunu teklifi hazırladı.

Eski aflara karşı çıkan CHP'nin de ilk kez affa destek vermesiyle iyice umutlanan öğrenciler MHP'den de kanun teklifi sözü aldı.

TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, TBMM Başkanlığı'na yükseköğretimini tamamlayamayanlar için "öğrenci affı" kanun teklifi sunacağını söyledi. Özbolat, "Binlerce öğrenci beni aradı. İntihar etme derecesine gelenler var. Bunu görmezden gelemezdik. Bu öğrencilere bayramlarında güzel bir haber olsun, Sayın Genel Başkanımdan bu teklifi yasalaştırmak için destek aldım.

Hükümet partisi de bu konuyu dikkate alır da, bu öğretim yılında öğrencilerimizi üniversite hayatına dahil edersek sevinirim" dedi.

Özbolat, bugün TBMM'ye vereceği teklifinin 1981'den bu yana üniversitelerden yüz kızartıcı suçlar dışında ilişiği kesilenleri kapsayacağını söyledi.

Teklifi veren Özbolat'ın kendisi de geçmişte 3 tane üniversiteyi yarım bırakırken, Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji ve Hacettepe Üniversitesi Kütüphanecilik bölümlerini okurken siyasi nedenlerle eğitimine ara verdi. Aynı zamanda eğitimci olan Özbolat, 1997 yılından bu yana Ankara'da eğitim öğretimi sürdüren bir özel okul sahibi.

Öğrenci affı için geçtiğimiz günlerde Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, Sivas Milletvekili Muhsin Yacızıcıoğlu da bir af teklifi vermişti. Af bekleyen yaklaşık 800 bin kişi yeniden üniversiteye dönmek için internette " www.af2007.com" adresinde buluştu. Öğrencilerin sitesinde Yazıcıoğlu'nun Çankaya Köşkü ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den de destek aldığı duyuruldu. Af bekleyen öğrencilerden Görkem Yentur, "CHP ilk kez affa destek verdi. MHP'li milletvekillerimiz de kanun teklifi

hazırladıklarını söyledi.

Hükümetten bayramda sevindirici bir haber bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber