Komiser yardımcılığı sınavındaki yeni düzenleme ile torpil devri yeniden açılmıştır

Haber Giriş : 17 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet hizmetleri sınıfında polis memuru olarak görev yapmakta olan personelin 'komiser yardımcılığına' yükselme sınavı ile ilgili olarak 14 Ağustos 2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği ile bizleri hayal kırıklığına uğratan, anayasanın üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerine ters bir düzenleme yapılmıştır.

Eskiden komiser yardımcılığına alınacak personel, yazılı sınav sonucunda alınan puana göre yukarıdan aşağıya kadar sıralanmaktaydı. Bu objektif bir değerlendirmeydi.

Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, alınacak personelin üç katı yazılı sınavı kazanmakta ve 'bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, kendine güven duyma, sözlü ifade ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 ayrı kritere ' göre mülakat sınavına alınacaktır. Bu sisteme göre 10 yıllık memur 10 yıllık sicile göre değil, (5) dakikalık mülakata göre değerlerdirilecek.

Üstelik mülakat sınavında belirtilen bilgi düzeyi, kendisinden isteneni kavrama gibi özellikler yazılı sınavda sınanmıyor mu?

Yani yazılı sınavı kazananlar, bir siyasi partiye yakın değilseler veya babaları emniyet müdürü yada bürokrat değilse amir olamazlar.

İnsan haklarına saygılı bir teşkilat önce kendi personelinin haklarını hukuk devleti ilkesine göre yerine getirir. Yeni getirilen sistemin iyi bir sistem olduğu iddia ediliyor ise, emniyet teşkilatında amir olarak görev yapan personelin üst rütbeye yükselmesinde de uygulansın.

Bu yönetmelikteki mülakat sınavı düzenlemesi maddesinin iptali için Danıştay' a dava açılmasında yardımlarınızı bekiliyoruz.

Saygılarımızla...

Haber Gönderen: Genç Emniyetçiler
Çalıştığı Kurum: Emniyet Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber