Kamu hastanelerine profesyonel yöneticiler geliyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 12 Ekim 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, kamu hastanelerinin profesyonel uzmanlardan oluşan 'hastane birlikleri' tarafından yönetilmesi için kanun teklifi hazırlıyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık muhabirlerine yaptığı açıklamada, TBMM Sağlık Komisyonu'na gönderilen 'Hastane Birlikleri Kanunu Taslağı' hakkında bilgi verdi. Akdağ, tüm illerde oluşturulacak hastane birlikleri yönetim kurulunun, hastanelerin vereceği sağlık hizmetinden sorumlu olacağını söyledi. Akdağ, yedi kişilik yönetim kurulunun iki üyesinin Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirileceğini, geriye kalan beş üyeninse İl Genel Meclisi, Vali, Ticaret ve Sanayi Odası ve Sağlık Müdürlüğü tarafından atanacağını kaydetti.

Yönetim kurulunun görev süresinin üç yıl ile sınırlı olacağını ifade eden Akdağ, bu birliklerin alt kademede görev yapacak yönetim kadrosunu oluşturmada özgür olacağını söyledi. Akdağ, hastane Birlikleri Kanunu Taslağı'nı yaklaşık üç yıllık süre içerisinde hazırladıklarını, bunun için onlarca ülke gezdiklerini ve yüzlerce toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"Sağlık Bakanlığı bundan sonra sadece kuralları koyan, kuralların yürütülmesi için rehberlik eden, denetleyen ve yaptırım uygulayan bir kurum olacak" diyen Akdağ, düzenlemenin sadece kamuya bağlı hastaneler için geçerli olacağını söyledi. Akdağ, uygulamanın ilk etapta kalite göstergelerinde A veya B sınıfında olan hastanelerin bulunduğu illerde başlayacağını kaydetti.

Denetimlerin Sağlık Bakanlığı tarafından altı ayda bir yapılacağına, denetimler öncesinde vatandaş memnuniyetinin ölçüleceği anketler gerçekleştirileceğine işaret eden Akdağ, hastanelerin performansının düştüğünün tespit edilmesi durumunda ildeki hastane birliği yönetim kurulunun görevden alınacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber