Anayasa Mahkemesi'nden '2 daire' ricası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ekim 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oya ARMUTÇU / ANKARA

Anayasa Mahkemesi, kendi hazırladığı Anayasa değişikliği teklifini dikkate alarak, yeni binasını, "iki daireli yapıya göre" projelendirdi.

AKP'nin hazırlattığı Anayasa taslağında Yüksek Mahkeme'nin tek daireli olarak korunması ise sıkıntı yarattı. Yüksek Mahkeme'nin üyeleri, kendilerini ilk kez ziyarete gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de bu durumu aktarıp yardım istediler. Gül'ün, "Yeni binanızın yapımı nasıl gidiyor" diye sorduğu mahkeme üyeleri bu konuda şunları söylediler:

"Geçen yıl siz Dışişleri Bakanı'yken biz bir Anayasa değişikliği teklifi vermiştik. Bina da, teklife göre bireysel başvuru hakkını tanır şekilde planlanan Yüksek Mahkeme yapısına uygun olarak iki daireli projelendirildi. Ama Sayın Ergun Özbudun'un hazırladığı taslakta, bireysel başvuru hakkı verilmeyip, tek kurullu çalışma sisteminin hazırlandığını öğrendik."

Gül de, bunun üzerine, "Keşke o zaman bu teklif yasalaşsaydı, şimdi böyle bir sorun kalmazdı. Ama vakit geçmiş sayılmaz. Ben size bu konuda her türlü katkıyı veremeye hazırım" dedi.

Anayasa Mahkemesi, PTT Genel Müdürlüğü'nün Ahlatlıbel'deki 63 dönüm arazisini Çankaya'daki binası ile takas yaparak aldı. Mahkeme yeni binaya taşındıktan sonra, Çankaya'daki mevcut bina PTT'ye devredilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber