AKP'li vekiller törene geldi, komutanlar gitti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ekim 2007 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bünyamin YIL/ ADANA, (DHA)

ADANA Valiliği'nin resmi bayramlaşma törenine AKP'li milletvekilleri ile komutanlar arasındaki soğukluk damga vurdu. AKP Adana Milletvekilleri geldiğinde, 6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen ve 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yılmaz Erdoğan, aceleyle ayrıldı.

DSİ 6'ncı Bölge Müdürlüğü bahçesindeki resmi bayramlaşma saat 10.45'te başladı. Resmi bayramlaşmaya Adana Valisi İlhan Atış, 6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yılmaz Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Aytaç Durak, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu zamanında gelip, kokteyle davetli meslek odaları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve bürokratlarla bayramlaştı.

Portakal suyu başta olmak üzere çeşitli meyve sularının ikram edildiği, çay ve kahve, pasta ve tatlı servisinin yapıldığı kokteyle AKP Adana Milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat, Necdet Ünüvar, Ali Küçükaydın ve Fatoş Gürkan beraberinde AKP İl Başkanı Mustafa Attaroğlu ve AKP'li belediye başkanları yaklaşık 20 dakika gecikmeli katıldı. AKP'li milletvekilleri kokteyl alanına girerken, bazı meslek odaları temsilcileri karşılayıp bayramlaştı. Bu esnada Korgeneral Şen ve Tuğgeneral Erdoğan, Adana Valisi İlhan Atış'ın bulunduğu masaya gelip, tokalaştıktan sonra AKP'li milletvekillerinin aksi yönünde bahçeden ayrıldı. Hızlı adımlarla kokteyl alanından çıkıp, makam otomobillerinin bulunduğu parka gelen Korgeneral Şen ile Tuğgeneral Erdoğan, kısa süre sonra eşlerinin de gelmesinin ardından oradan ayrıldı. Törene katılan diğer subay ve astsubaylar ise farklı bir masada yer alarak alanda bulundu, ancak, milletvekilleriyle bayramlaşmadı.

AKP'li milletvekilleri ise kalabalığın arasına karışıp, bayram tebriklerini kabul etti.

Töreni takip eden gazeteciler, AKP Adana Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Anayasa Komisyonu Başkanı Dengir Mir Mehmet Fırat'a, ?Siz gelince komutanlar ayrıldı. Dikkatinizi çekti mi?'' diye sordu. Fırat, tebessüm ederek ?Hayır dikkatimi çekmedi. Sayın Vali'yle şey yapıyorlardı. Neden gittiklerini onlara sormak lazım. Bilemiyorum'' dedi.

Adana Valisi İlhan Atış'a yönelen gazeteciler, ?Komutanlar kokteylden biraz erken ayrılmadı mı?' diye sordu. Vali Atış ise, bir an duraklayıp, ?Acil işleri çıktı, gittiler'' cümlesini birkaç kez arka arkaya tekrarladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber