Gül'ün kızı evlendi

Haber Giriş : 14 Ekim 2007 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen nikah töreni ile dünya evine girdi.

Çiftin nikahı İstanbul Büyükşehir Beledeyi Başkanı Kadir Topbaş tarafından kıyılırken, nikah şahitliğini ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yaptı. Çift için akşam saatlerinde Kandilli'deki Adile Sultan Yalısı'nda yalnızca aile fertlerinin ve akrabaların katılacağı 200 kişilik bir yemek verilecek.

Davetliler, saat 11.00'den itibaren nikahın gerçekleştirileceği İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde alınmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Gül de saat 12.00 sularında Kongre Merkezi'ne geldi. Gül'ün makam aracına Cumhurbaşkanlığı forsu takılmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da saat 12.30'da kongre merkezine geldi.

Basın mensuplarının törenin yapıldığı kongre merkezi alanına girişine izin verilmezken, nikah törenine ilişkin görüntülerin daha sonra TRT tarafından yayınlanacağı öğrenildi. Nikah töreninin saat 13.00'de başlaması beklenirken, içeriden herhangi bir bilgi alınamamasından dolayı, basın mensupları nikah törenine ilişkin gelişmeleri aktarmakta zorlandı.

7 BİN POLİS GÖREV YAPTI

5 bini asayiş, 2 bini trafikte olmak üzere 7 bin polisin görev yaptığı nikah töreni boyunca, konrge merkezinin bulunduğu bölgede, sabah saatlerinden beri süren yağmurun da etkisiyle trafik sıkışıklığı yaşandı.

"GÜL BABA'YA SELAM VERECEĞİM"

Bu arada, kongre merkezi alanına gelen Orhan Güçlü isimli bir vatandaşın elindeki "Cumhurbaşkanım Abdullah Gül baba" yazılı kağıt dikkat çekti. Güvenlik güçleri, "Abdullah Gül'e selam vereceğim, bir şey demeyeceğim. O beni tanır, hemşehrisiyim" diyen Güçlü'yü gözaltına alarak, kongre merkezinden uzaklaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber