Üniversiteli kopyacı çıktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ekim 2007 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından üniversite öğrencileri arasında yaptırılan bir araştırma, ?kopya çekmenin? hala sınavlarda en geçerli yöntem olduğunu ortaya çıkardı. Gazi Üniversitesi'nde 300 öğrenci arasında yapılan araştırma sonucunda öğrencilerin yüzde 75'inin kopyayı sınıf geçme yöntemi olarak kullandığı belirlendi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Şaban Çetin'in üniversite öğrencilerinin kopya çekme eğilimlerine ilişkin yaptığı çalışmada, araştırmaya katılan öğrencilerin dörtte üçü kopya çektiğini söyledi. Dersten kalma korkusunun, öğrenciyi kopyaya iten en önemli neden olarak görüldüğü araştırmada, ?ezbere dayalı yaklaşımın izlenmesi, ?öğretmenin dersin zor olduğu inancını benimsetmesi? ve ?öğretmenin aynı soruları kullanması? gibi gerekçeler de kopya çekmeyi artıran unsurlar olarak ortaya çıktı.

Erkeklerde daha yaygın

Araştırmada, kız öğrencilerin erkeklere oranla kopya çekme olayına daha olumsuz baktıkları da belirlenirken, araştırmanın sonucunda şu tespit yapıldı:

?Öğrencilerin büyük çoğunluğu derslerin sınavında kopya çekmekte ve bunun nedeni olarak da daha çok kendisi dışındaki öğeleri adres göstermektedir. Üniversiteler ile Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda işbirliği içerisinde olmalı ve bu konuda yapılan araştırma bulguları dikkate alınarak nitelikli araştırmalar desteklenmelidir.?

Dilek GEDİK/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber