15 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 15 Ekim 2007 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından hükümet Türk Silahlı Kuvvetlerine sınır ötesi operasyon yetkisi tanıyan tezkere üzerinde son çalışmalarını yapıyor. Tezkere, Bakanlar Kurulu'nda son şeklini aldıktan sonra TBMM'ye gönderilecek.

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetlerine sınır ötesi operasyon yetkisi tanıyan tezkere ele alınacak. Toplantının ardından tezkereninin TBMM'ye gönderilmesi bekleniyor. (11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İZMİR'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, EXPO 2015 Uluslararası Sergiler Bürosu Delegeleri ile İzmir'de yemekte buluşacak. (20.45)

-21 EKİM REFERANDUMU İÇİN RADYO VE TELEVİZYONDA PROPAGANDA KONUŞMALARI BAŞLIYOR

-21 Ekim Pazar günü yapılacak Anayasa referandumu ile ilgili radyo ve televizyonlardan yayınlanacak propaganda konuşmaları başlıyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, radyo ve televizyondan, 20 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'e kadar konuşma hakkı bulunuyor. Gül, 10 dakika konuşabilecek.

-TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerden AKP'nin 3, CHP, MHP ve DTP'nin ise 2'şer konuşma hakkı bulunuyor.

-TBMM GENEL KURULU'NDA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 2. TUR OYLAMASI YARIN

-21 Ekim Pazar günü yapılacak Anayasa değişikliği referandumu öncesinde, yarın saat 15.00'te toplanacak olan TBMM Genel Kurulunda, AKP'nin Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylaması yapılacak.

-PİYASALAR "TEZKEREYE" ODAKLANDI

-İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, bayram tatili öncesindeki son seansı 58 bin 53 puandan kapatırken, yatırımcılar gözlerini Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı alması beklenen 16 Ekim'deki toplantısına ve Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyona ilişkin Meclis'ten çıkarılması beklenen tezkereye çevirdi. Uzmanlar, ABD ve Türkiye ilişkilerinde yaşanan olumsuzlukların piyasaları gerebileceği uyarısında bulunurken, Türk Silahlı Kuvvetlerine sınır ötesi operasyon yetkisi tanıyan tezkerenin de piyasaları etkileyeceğini belirtti.

-CHP'Lİ MUHALİFLERİN ?TEK ADAY? SIKINTISI

-Mart 2008'de olağan kurultayını yapacak olan CHP'de muhalifler çalışmalarını sürdürürken, ?tek aday? konusunda henüz uzlaşma olmadı. Geçtiğimiz hafta bir araya gelen Koç ve Bilgehan'ın önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek ?ortak aday? formülünü yeniden masaya yatıracak. Söz konusu görüşme muhalifler için önemli bir dönüm noktası olarak yorumlanıyor. Görüşmede, uzlaşı çıkmaması durumunda Haluk Koç adaylığını resmen açıklayacak. Adaylık için adı geçen Gülsün Bilgehan'ın ise, karar vermekte zorlandığı ve gelişmelere bağlı olarak adım atacağı öğrenildi.

-BAKAN AKDAĞ: ?MUAYENEHANESİNİ KAPATACAK DOKTORLARA 6 AY SÜRE TANIYACAĞIZ?

-Doktorların muayenehanelerini kapatarak hastanelerde tam gün çalışmalarını sağlayacak çalışma önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Bu çalışmayı kanun teklifi olarak Meclise bir aya kadar götürebileceklerini belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, part-time çalışan doktorlara muayenehanelerini kapamaları için 6 aylık süre tanıyacaklarını söyledi.

-?TEKEL KASASINDAKİ, 348 TRİLYON İLE DEVREDİLDİ? İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

-DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, TEKEL'in alkollü içkiler bölümünün MEY İçki şirketine devri sırasında, kasasında bulunan 348 trilyonla birlikte devredildiği yolundaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Macit, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, söz konusu iddialara açıklık getirmesini istedi. Macit, ?Eğer, TEKEL'in, kasasındaki 348 trilyonla devredildiği iddiaları doğruysa, bu parayı geri almayı düşünüyor musunuz?? diye sordu.

-PROFESYONEL FON YÖNETİMİNDE HIZLI BÜYÜME

-Finans sektörünün önemli aktörleri haline gelen, ancak henüz yeterince tanınmayan ?portföy yönetim şirketleri?nin müşteri sayısı 2 bin 352'ye, yönettiği fon tutarı 28 milyar 652 milyon YTL'ye ulaştı.

-BANKALAR KREDİ YAĞDIRDI

-Son bir yılda bankaların mevduat hacmi reel olarak yüzde 9 artarken, kredi hacmindeki reel artış ise yüzde 16.2'ye ulaştı. Mevduat bankalarının Eylül sonunda 200 milyar YTL'ye yaklaşan yurt içi kredi bakiyesi, 307.5 milyar YTL olan toplam mevduat hacminin yüzde 65'i oranında bir büyüklüğe erişti.

-SSPE HASTALIĞI, HER İKİ GÜNDE BİR ÇOCUĞU ÖLDÜRÜYOR

-Türkiye genelinde kızamık virüsünün neden olduğu SSPE olarak bilinen 'Subakut Sklorezan Panansefalit' hastası bin 500'e yakın çocuk olduğu bildirildi. SSPE Derneği Başkanı Cengiz Kara, bu rakamın Almanya'da 4, Arjantin ve Berzilya'da ise 40 olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de iki gün arayla bir SSPE hastası çocuk ölüyor ve her gün bir çocuk daha bu hastalığa yakalanıyor" dedi.

-İHRACAT GELİRİ İÇİNDE 211 ÜLKENİN PARASI VAR

-Türk ihracatçısının 211 ülkeye ihracat yaptığı belirlendi. Dünyanın dört bir yanına "Made in Turkey" damgasıyla mal satan Türkiye'nin listesinde Angola, Cibuti, Gabon, Saint Vincent, Eritre, Benin, Togo, Mauritius, Sierre Leone, Burkina Faso, Svaziland, Malavi, Brunei, Makao, Saint Lucia, Gronland, Laos ve Butan gibi kamu oyunun hiç adını dahi duymadığı ülkeler de bulunuyor.

-YARGITAY, ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARINDA SÜRÜCÜNÜN SÜRATİ TESPİT EDİLEMEMİŞSE MAHKUMİYET VERİLMEZ

-Yargıtay, ölümlü bir trafik kazasında sürücünün süratinin tespit edilmemiş olmasını şart koştu. Bu kara göre, ölümlü trafik kazalarında sürücünün sürati tespit edilememişse mahkumiyet kararı verilemeyecek

-TOFAŞ VE FIAT İŞBİRLİĞİ İLE GELİŞTİRİLEN "263" TANITILACAK

10.30 - Tofaş CEO'su Ali Pandır, Tofaş-Fiat işbirliği ile Avrupa pazarları için geliştirilen "263" adlı yeni hafif ticari araç yatırımının ayrıntılarını, Tofaş-İstanbul İdari Binası konferans salonunda düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak.

-İŞSİZLİK GÖSTERGELERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Temmuz sonu itibariyle iş gücü istatistiklerini açıklayacak. (10.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber