Hipodromu satalım gelirini eğitime yatıralım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bazı yatırımlar yapılması karşılığında 10 yıllığına Türkiye Jokey Kulübü'ne (TJK) kiraya verilen Adana Hipodromu ile ilgili İl Genel Meclisi kararının yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Durak, eskiden beri hipodromun yerinin satılmasından yana olduğunu belirterek elde edilecek parayla Adana'da eğitim sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

Mülkiyeti Adana İl Özel İdaresi'ne ait olan 1994 yılından bu yana yıllık kira bedeli üzerinden Türkiye Jokey Kulübü'ne kiralanan hipodromun kime ait olduğunu sokaktaki vatandaşın bilmediğini kaydeden Durak, "10 yıl önce satalım dedim. O zaman 3 milyon YTL veriyorlardı. O günkü imar mevzuatına göre okul yapılacak alanlar istimlak edilebiliyordu. Parasıyla okul yapılacak arsa alalım, okul binası yapalım dedim. Ancak İl Genel Meclisi jokey kulübüne kiraya vermeyi tercih etti. Yılda 300 bin YTL'ye kiraya veriyorlar. Türkiye Jokey Kulübü'nün parası da bankalar da yatıyor. Meclis üyeleri şimdi 10 yıllığına kiraya verme kararı almışlar. Bu karar yeniden gözden geçirilmeli. Burası satılırsa Adana'daki eğitim altyapısı tamamen çözülür. Adana'ya yatırım yapılacaksa güçlü siyaset, güçlü sanayici ile olur. Ankara dışından para bulunmasıyla olur." dedi.

İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında gündeme getirip aldığı karara göre 547 dönüm alana sahip hipodrom Türkiye Jokey Kulübü'ne 10 yıllığına kiralandı.

TJK, şartlı kiralama karşılığında hipodroma 27 milyon YTL'lik yatırım yapacağını ve bu yatırımın 2008 yılında başlayacağını bildirdi.

Yapılacak yatırımda ön şartlardan biri de yıllık kira bedelinin düşük olması. 1955 yılından bu yana kiralama yoluyla at yarışlarının yapıldığı hipodrom 1994'den bu yana ise yıllık sözleşmeler karşılığında kiralanıyor.

Geçen yıl 293 bin YTL ödeyen TJK, bu yıl da Özel İdare'nin 650 bin YTL istemesi sebebiyle konuyu mahkemeye taşıdı. TJK, kiranın bu yıl 354 bin YTL olmasını istiyor ve bu rakamı da Özel İdare'ye aktarmış durumda.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bu kadar geniş bir alanın çok cüzzi rakamlarla kiralanması yerine satışının yapılarak daha ekonomik işlerde kullanılmasını istiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber