Beş ilimizde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Beş ilimizde bazı yerleşim yerleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mayıs 2020 22:39, Son Güncelleme : 01 Mayıs 2020 22:39

ISPARTA

Isparta'da bir köy karantinaya alındı

Isparta'da korona virüs vakası tespit edilen Sütçüler ilçesine bağlı Belence köyünde karantina ilan edildi.

Isparta'da Sütçüler İlçesine bağlı Belence köyünde korona virüs vakaları tespit edildi. Bunun üzerine köy, 14 gün süreyle karantinaya alındı. Köye giriş ve çıkışlar izne tabi olacak. Sütçüler İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yapılan açıklamada Belence köyünde 30 Nisan tarihi itibariyle 4 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi. Açıklamada, "Vakaların temaslı sayılarının çokluğu sebebiyle Covid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla, Belence Köyünün 1 Mayıs 2020 tarihi saat 18.00 itibariyle, 15 Mayıs 2020 tarihi saat 18.00'e kadar 14 gün süreyle giriş çıkışların izne bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmıştır" denildi.

Isparta'da daha önce de Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çarıksaraylar beldesi ve Beyköy ile Gelendost ilçesine bağlı Keçili köyü karantinaya alınmıştı.

MUŞ

Muş'ta iki köy karantinaya alındı

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "Korona virüs pozitif vaka çıkması ve köy içi temasın yoğun olduğunun anlaşılması üzerine, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile merkeze bağlı Aligedik ve Aydoğan köyleri 14 gün süre ile karantinaya alınmıştır" denildi.

ŞANLIURFA

Siverek'te bir mahalle karantinaya alındı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Eğriçay Mahallesi'nde bir kişide korona virüs tespit edilmesi üzerine, mahalle 14 gün süreyle karantinaya alındı.

İlçe merkezine 50 kilometre mesafede bulunan bin 800 nüfuslu Eğriçay Mahallesi'ne bir süre önce İstanbul'dan geldiği öğrenilen bir kişide koron virüs çıkması üzerine, Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahalle karantinaya alındı. Testleri pozitif çıkan vatandaş da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı sonrasında İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı.

AMASYA

Amasya'da bir köy Kovid-19 nedeniyle karantinaya alındı

Amasya'nın Göynücek ilçesinde bir köyde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgın nedeniyle alınan ek kararlar doğrultusunda Sığırçayı köyünün 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, bugünden itibaren köye giriş ve çıkışların yasaklandığı kaydedildi.

BİTLİS

Bitlis'in Hizan ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy, bir mezra ve bir apartman karantinaya alındı.

Hizan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, ilçeye bağlı bir köy, mezra ve apartmanın karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçemize bağlı Horozdere köyü ve Gayda köyüne bağlı Kayalar mezrasının bugün geçici süreyle karantinaya alınmasına, köy ve mezranın giriş ve çıkışlarının kapatılmasına karar verilmiştir. İlçenin Yenikent Mahallesi'ndeki bir apartmanın da bugün karantinaya alınmasına, apartmana giriş ve çıkışların yasaklanmasına karar verilmiştir. Apartmanda ikamet eden ve iş devamlılığı zorunlu olan emniyet ve jandarma ile sağlık personelinin ilgili kısıtlama ve karantina kararından muaf sayılacaktır. Karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber