Milli Eğitim hatasından döndü, sırada tercihler ve eş durumu var

Haber Giriş : 18 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıllarda yaptığı hatayı düzeltti. Adaylar artık her branştan KPSS10 puan türünde kaçıncı olduklarını öğrenebilecekler. Geçen yıllarda adaylar tüm öğretmen adayları içinde KPSS10 puan türündeki sıralarını öğrenebiliyorlardı, ancak bu bilgi tercih ederken tam bir karambol yaratıyordu. Üstelik MEB 2003 Eylül ve 2004 Şubat atamalarında adaylara tek il tercih hakkı vererek de tercih işlemini tamamen kumara çevirmişti. Elinde hiç bir bilgi olmayan adaylar, 1 tercih ve alternatif olarak tercih dışı ile atanmayı kabul etmek veya etmemek arasında kumar oynamak zorunda kalıyorlardı.

MEB'in bu yıl tercih sayısını da arttırması problemi büyük ölçüde çözecektir. Ama tercih üzerindeki her türlü soru işaretini dağıtmanın yolu, atamaları direk olarak ÖSYM'nin gerçekleştirmesi. MEB yetkililerinin bu konuda duyarlı olması ve atamalarda hakkaniyetin esas alındığı hususunda şüpheye mahal bırakmaması camianın saygınlığını arttıracaktır.

İlk atamada eş durumuna riayet edilmemesi ise MEB'den ziyade muhafazakarlığını öne çıkaran iktidar için eksi puan getiriyor. Geçmiş dönem uygulamalarıyla karşılaştırıldığında kendinden bekleneni yapmadığı görülen hükümet, aile kavramına verdiği değeri bu atamalarda ne yazık ki göstermiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber