Atatürk Üniversitesi, online AÖF sınavı sonrası çöktü

Atatürk Üniversitesi, bugün açıköğretim sınavlarını online yapacaktı. Ancak sınav vakti geldiğinde, üniversitenin web sitesi çöktü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2020 18:53, Son Güncelleme : 05 Mayıs 2020 19:39
Atatürk Üniversitesi, online AÖF sınavı sonrası çöktü

Atatürk Üniversitesi, bugün açıköğretim sınavlarını online yapacaktı. Ancak sınav vakti geldiğinde, üniversitenin web sitesi çöktü.

Bazı adaylar, sınavı başlatmasına rağmen, bir süre sonra sistemin çökmesi ile sınavları sonlandırıldı.

Sınava girmek isteyen adaylar, aynı güne bir çok sınavın konulmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, tepki gösterdi.

Atatürk Üniversitesinin Açıklaması

4 Mayıs 2020 tarihinde web sitenizde yayınlanan "Atatürk Üniversitesi, online AÖF sınavı sonrası çöktü" başlıklı haber hakkında

4 Mayıs 2020 Pazartesi günü başlayan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AOF) online (çevrimiçi) vize sınavlarında, ilk gün olması hasebiyle yaşanan yoğun girişlerden dolayı gün içerisinde kısa süreli sistemsel kesintiler yaşanmış ancak günün sonunda sınava girmesi gereken öğrencilerimizin %90'ından fazlası soruları cevaplayarak sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlamışlardır.
Haber metninde geçen öğrencilere aynı gün içinde 15-20 sınav uygulandığı ifadesi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Zira 4 Mayıs'ta sınava giren öğrencilerin büyük çoğunluğu tek dersten, az sayıda öğrenci ise en fazla iki dersten sınava girmiştir.
Yine üniversitemizin web sitesinin çöktüğü yönündeki ifade de gerçek dışı olup ilgili sınav portalında kısa süreli bir kesinti yaşanmış, bu durum üniversitemiz web sitesini etkilememiştir. Kesinti esnasında sınavda olan öğrenciler sistemin düzelmesinin ardından tekrar sınavlarına kaldıkları yerden devam etmişlerdir.
Açıköğretim Fakültemiz hiçbir öğrencimizin mağdur olmaması için alınması gereken her türlü tedbiri bugüne kadar almış ve bundan sonra da almaya devam edecektir.
Saygılarımızla...

Atatürk Üniversitesi
Kurumsal İletişim Direktörlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber