Çocuklar Hayat Bilgisi'ni 'Kısa metrajlı film' çekerek öğreniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayat Bilgisi dersi ödevlerini kısa metrajlı film çekerek yapan Bağcılar Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, usta sanatçıları aratmadı. Sınıf, okul ve evlerini film seti gibi kullanan öğrenciler, amatör kameralar karşısında tüm hünerlerini sergiledi.

Bağcılar Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 3/G sınıfı öğrencileri, Hayat Bilgisi dersinde ev ödevlerini kısa metrajlı film çekerek yaptı. Hayat Bilgisi dersinde "hoşgörü" konusu işlenirken, olumsuz davranışlar içinde olan bir öğrenci ile ilgili senaryonun ilk bölümü öğrencilere ödev olarak verildi. Üç gruba ayrılan öğrenciler, kendi aralarında birer başkan seçtikten sonra senaryonun ilk bölümüne göre ikinci bölümde neler olabileceğine kafa yordu. Hep birlikte kaleme aldıkları ikinci bölüm senaryosunu

birinci bölüm ile birleştiren öğrenciler, kendi aralarında bir de rol dağılımı yaptı. Sınıf, okul ve evlerini film seti gibi kullanan öğrenciler, yine kendilerinin kullandığı amatör kameralar karşısında bütün hünerlerini sergiledi. Profesyonel oyunculara taş çıkartırcasına kendilerini rollerine veren öğrenciler, çalışmalarını CD ortamında öğretmenlerine getirdi.

Sınıf öğretmeni Yusuf İnal, bu projenin gerçek sahibinin Manisa Saruhanlı 7 Eylül İlköğretim Okulu'ndaki Osman Nesil olduğunu belirtti. Bütün öğrencilerin e-posta adresleri bulunduğunu ve ödevlerini kendisine bu yolla ulaştırdıklarını ifade eden Yusuf İnal, "Bu konuyu benimle birlikte Türkiye'nin 4 ayrı noktasındaki sınıf öğretmeni arkadaşlarım da aynı şekilde uyguladı. Buradaki amaç, çocuklarımızın düşünme ve araştırma kabiliyetini geliştirerek 21. yüzyılın öğrencilerini yetiştirmektir" diye konuştu.

Senaryo gereği her 3 filmde de "Geçimsiz Ayşegül"ü canlandıran öğrencilerden Tuğba Akgün, Aleyna Kartal ve Tuğba Babur ise, "Bizler aslında öyle geçimsiz değiliz. O karakteri rol icabı canlandırdık. Hiçbirimiz birbirimize böyle davranmıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber