Yırtmaç-türban kıyaslamasına 312'den dava

Haber Giriş : 18 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da kadın öğretmenlerin giyimlerine tepki göstererek "Öğrenci 15 yaşında, karşısında da tüm hatları belirgin bir kadın. Bana o öğretmen, o öğrenciyi tahrik ediyor gibi geliyor. Başörtüsünü açacaksın, yırtmaçlıya bir şey demeyeceksin" diyen İl Milli Eğitim Müdürü TCK 312'nci maddesinde düzenlenen suçu işlediği gerekçesiyle dava açıldı.

Eğitim-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özer hakkında, 12 Kasım 2003 tarihinde Selçuklu İmam Hatip Lisesi'nde okul müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantıda pantolon giyen kadın öğretmenlere yönelik sözleri nedeniyle Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamu davası açıldığı bildirildi. Sendika'nın, Özer'in "Öğrenci 15 yaşında, karşısında da tüm hatları belirgin bir kadın. Bana o öğretmen, o öğrenciyi tahrik ediyor gibi geliyor. Başörtüsünü açacaksın, yırtmaçlıya bir şey demeyeceksin" sözleri nedeniyle yaptığı suç duyurusu üzerine açılan dava TCK'nın 312'nci maddesinde dayandırıldı. Savcılık iddianamesinde, Müdür Özer'in "Kadın öğretmenleri ve başörtüsüz öğretmenleri aşağıladığı" görüşüyle TCK'nın 312/1'nci maddesinde düzenlenen "halkın bir kısmını aşağılamak" suçunu işlediği yer aldı.

DAVA 11 KASIM'DA

Öte yandan Başsavcılığın Mehmet Özen hakkında açtığı dava Konya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Davanın ilk duruşması ise 11 Kasım tarihinde yapılacak.

Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Elif Akgül, Mehmet Özer'in yargılanacağı davayı yakından takip edeceklerini belirtirken, kadın öğretmenlere yönelik ayrımcılık uygulamalarından vazgeçilmesi gerektiğini kaydedildi

(ANKA) Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber