Komiser yardımcılığı yazılı ve sözlü sınavı yerine makamlara kontenjan ayrılsın.

Haber Giriş : 18 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Memurlarının Komiser Yardımcılığına yükselmesi ile ilgili mevzuatın değiştiği haberini bir Polis Memuru olarak Memurlar-Net Sitesinde yer alan haberden öğrendim. Ankara'da bizim geleceğimizle ilgili düzenleme yapılmakta ve her nedense Ankara'da herhangi bir birimin telefon değişikliğini bile bize bildiren Genel Müdürlüğümüz bu değişiklik hakkında bilgi vermemektedir.

Aramız da dört yıllık Lisans mezunu, Yüksek Lisans mezunu ve hatta doktorasını yapan bir çok memur arkadaşımız var. Yine siteniz aracılığı ile değişik kurumların Görevde Yükselme ile ilgili mevzuat değişikliği bilgileri duyurulmakta. Yani kurumlar personelinden EN ÜST DÜZEYDE VERİM ALMA VE ONLARI MOTİVE ETMEK İÇİN yeni bir takım düzenlemeler yapmakta.

Emniyet Genel Müdürlüğü ise, yaptığı düzenleme ile Polis Memurlarının Komiserliğe yükselme sınavlarına mülakat sınavını da eklemiş bulunmaktadır. Bu uygulamanın özeti torpili olanlar bu işi götürecektir. Çünkü mülakat, yazılı sınavdan daha objektif (!) bir değerlendirmedir.

Bizce bu sınavlar hiç düzenlenmesin. Personelin zamanına ve devletin sınav için harcayacağı paraya yazık. Milletvekillerine birer kontenjan, bakanlara ikişer kontenjan, daire başkanlarına birer kontenjan verilsin. Olsun ne olacaksa olsun, biz bu Vatanı ve Bayrağı her yerde her durumda savunuruz.

Haber Gönderen: Polis memuru
Çalıştığı Kurum: Emniyet Genel müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber