İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

5 ilde korona virüs tedbirleri kapsamında yeni yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mayıs 2020 23:00, Son Güncelleme : 10 Mayıs 2020 23:15
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

BATMAN

Kozluk'ta bir mezra karantinaya alındı

Batman'ın Kozluk ilçesinde bir mezra, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kozluk Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla Ulaşlı köyüne bağlı Tomurcuk mezrasında karantina uygulanmasına karar verildiği bildirildi. Belirtilen bölgeye giriş çıkışların yasaklandığı ifade edilen açıklamada, başta güvenlik ve sağlık olmak üzere bütün tedbirlerin alındığı ifade edildi.

MUŞ

Muş'ta korona virüs tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, korona virüs pozitif vaka çıkması ve köy içi temasın yoğun olduğunun anlaşılması üzerine merkeze bağlı Yukarı Sızma köyünün

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 14 gün karantinaya alındığı belirtildi.

VAN

Van'ın Özalp ilçesi Eğribelen mahallesi, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Ortanca Mahallesi'nde şu ana kadar 84 kişinin koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı taziyeye katılıp Özalp'ın Eğribelen Mahallesi'ne giden bir kişi ile bununla temas kuran kişide de Kovid-19 tespit edildiği belirtildi. Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla Eğribelen Mahallesi'nde karantina uygulaması başlatıldığı kaydedildi.

Valilik açıklamasında kentteki karantina bölgeleri şöyle sıralandı:

"Başkale ilçesi Esenyamaç, Albayrak, Örmetaş mahalleleri ve Poyrazalan mezrası, Gürpınar ilçesi Günbaşı, Umut mahalleleri ve Üzengi mezrası, İpekyolu ilçesi Ortanca, Karakoç, Gövelek, Arıtoprak mahalleleri, Bostaniçi Mahallesi Ertuş Caddesi 1, 2, 3 ve 4. sokaklar, Cevdet Paşa Mahallesi Selçuklu Sokak'ta 1 apartman, Selimbey Mahallesi Üçevler Sokak'ta 1 apartman, Selimbey Mahallesi Dabbağolu Sokak, Çaldıran ilçesi Salahane Mahallesi."

Kentte tedbir amaçlı 10 bin kişinin karantinada tutulduğu, şu anda kadar 40 bin kişinin gözlem altına alındığı vurgulandı.

OSMANİYE

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bir apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kurtuluş Mahallesi Turgut Özal Caddesi'ndeki 6 katlı apartmanda yaşayan bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Kaymakamlıkça, tedbirler kapsamında karantinaya alınan apartman giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Apartmanda yaşayanların ihtiyaçlarının karantina süresince Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri tarafından karşılanacağı bildirildi.

Polis ekipleri, tedbirler kapsamında apartman önünde nöbet tutmaya başladı.

İlçede, dün de Yeşilova Mahallesi'ndeki 6 katlı başka bir apartmanda karantina uygulaması başlatılmıştı.

MANİSA

Manisa Valiliği, Salihli'nin Kocaçeşme Mahallesi'nde bir apartmanın 14 gün süreyle karantinaya alındığını duyurdu.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Salihli ilçesine bağlı Kocaçeşme Mahallesi 64 Sokak No:58 adresindeki apartman 10 Mayıs 2020 tarihi saat 24.00'den, 24.05.2020 saat 24:00'e kadar 14 (ondört) gün süreyle; korona virüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 10 Mayıs 2020 tarihli ve 2020/16 sayılı kararı ile karantina altına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Öte yandan Salihli'nin kırsal Karaağaç Mahallesi de yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında daha önce 14 günlük süreyle karantinaya alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber