9 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

9 ilde bazı yerleşim yerleri korona virüs salgını nedeniyle karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mayıs 2020 23:13, Son Güncelleme : 11 Mayıs 2020 23:23
9 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

MALATYA

Malatya'nın Arguvan ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Arguvan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Arguvan ilçesi Göçeruşağı Mahallesi'nde koronavirüs salgını nedeniyle 11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

BURSA

Bursa'da bir mahallede korona virüs vakalarının artması sonucu karantina altına alındı.

Karacabey İlçesi Gazi Mahallesi Şükrü Keskin Sokak No:95-1'de bulunan apartman İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile bugünden itibaren 14 gün süreyle karantinaya alındı. Söz konusu apartmanda karantina şartlarına uygun olarak tedbir alınarak uygulandığı belirtildi.

ADIYAMAN

Gölbaşı'nda 1 köy daha karantinaya alındı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Ozan köyü, korona virüs vakalarının artması üzerine 14 gün süreyle karantina altına alındı.

Gölbaşı ilçe merkezi ve Yeşilova köyünün ardından ilçeye bağlı Ozan köyü de karantinaya alındı. Gölbaşı Malatya kara yolu üzerinde bulunan ve ilçeye 3 kilometre uzaklıkta olan Ozan köyünde yaşayan H.Y. ile M.Y.'nin korona virüs (Covid-19) testleri pozitif çıktı. Karı kocanın Gölbaşı ilçe merkezine gelerek alışveriş yaptıkları ve virüsün buradan bulaşmış olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.

Bunun üzerine köyde yapılan sağlık taramasında aynı aileden 3 kişinin daha testi pozitif çıkınca, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Ozan köyü karantina altına alındı. Köyün giriş ve çıkışları polis ekipleri tarafından kapatıldı.

Ozan köyünde görülen son vakalar ile birlikte 22 olan vaka sayısı 26'ya yükseldi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Haliliye ve Siverek ilçelerinde 9 bina, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni tedbirler alınması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarda, Siverek ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde 3, Ayvanat Mahallesi'nde 2, Şirinkuyu ve Hamidiye mahallelerinde birer ve merkez Haliliye ilçesi Ahmet Yesevi Mahallesi'nde 2 binada yaşayan bazı kişilerin Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

Bunun üzerine, 2 ilçedeki 9 binada 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

OSMANİYE

Osmaniye'de bir ev Kovid-19 nedeniyle karantinaya alındı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kadirli Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Şehit Mustafa Yağız Mahallesi'ndeki müstakil bir evde oturan aile üyelerinden bazılarının Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Bunun üzerine Kaymakamlıkça ev, giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Karantinanın 24 Mayıs'a kadar süreceği, ailenin ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacağı bildirildi.

GAZİANTEP

Gaziantep merkeze bağlı kırsal Sam Mahallesi, korona virüs salgını nedeniyle karantinaya alındı.

Gaziantep'te, 6 bin nüfuslu kırsal Sam Mahallesi korona virüs salgını nedeniyle 14 süreyle karantinaya alınarak giriş ve çıkışlar kapatıldı. Sam Mahallesi'nde oturan ve hastaneye kaldırılan bir kişinin korona virüs testinin pozitif çıkması ve ailesinden 5 kişinin daha virüs şüphesiyle hastaneye kaldırılması üzerine mahalleye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Mahalle, yaşanan gelişmelerin ardından bulaş riski de göze alınarak Şehitkamil İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün süreyle karantinaya alındı. Karantinaya alınan mahallenin girişlerinde polis ekipleri barikatlarla önlem alırken, mahalleye giriş yapmak isteyenlere izin verilmedi. Mahalleden çıkış yapmak isteyen araçlar ise geri gönderildi.

MANİSA

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde iki sokağın karantinaya alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Gelenbe Mahallesi'ndeki 19. ve 21. sokaklar, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla vatandaşları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korumak ve salgının yayılmasını önlemek için 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Karar üzerine jandarma ekipleri, sokak sakinlerini bilgilendirerek karantina uygulamasını başlattı.

Bu kararla birlikte Manisa'da 8 ilçede 5 mahalle ve 2 sokak ile 7 apartman karantina altında bulunuyor.

BURDUR

Burdur'un Bucak ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir belde karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Kocaaliler Beldesi'nde bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine hastalığın belde içinde yayılmasını ve başka yerleşim yerlerine taşınmasını önlemek amacıyla beldede karantina uygulaması başladı.

Beldenin giriş ve çıkışları güvenlik şeridiyle kapatılırken, jandarma ve sağlık ekipleri de önlem aldı.

Testi pozitif çıkan ve berber olduğu öğrenilen kişi de Bucak Devlet Hastanesinde tedaviye alındı.

AYDIN

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında bir mahalledeki 3 ev karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, Yazıkent Mahallesi'nde bir evde yaşayan kadında Kovid-19 testi pozitif çıktı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kadının temasta bulunduğu 13 kişiyi tespit etti.

Bu kişilerin yaşadığı 3 ev karantinaya alındı.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, mahalle girişinde güvenlik önlemi alarak vatandaşların ateş ölçümünü yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber