Güler: Elektriğe zam kararı alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 11:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik fiyatlarına zam konusunda alınan bir karar olduğunu belirtirken, "Bu yatırım için gerekli, fakat rahatsız etmeyecek bir oran olacak" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, NTV televizyonunda katıldığı bir programda, elektrik fiyatlarına zam konusunda alınan bir karar bulunduğunu, bunun bugün Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından açıklanacağını bildirdi.

Enerji KİT'lerinin birer A.Ş olduğunu ve genel kabul görmüş muhasebe esaslarına göre denetlendiklerini kaydeden Güler, enerji kitlerinin zarar etmediğini, fakat borç-alacak konusunda bazı sıkıntıları bulunduğunu söyledi.

Elektrik fiyatları konusunda da açıklamalarda bulunan Güler, yaklaşık 5 yıldır elektrik fiyatlarına zam yapmamakla, sanayi ve üretime 15 milyar dolar civarında katkıda bulunduklarını bildirdi.

Bakan Güler, "Bu dönemde IMF'nin Türkiye'ye verdiği para ise 6,4 milyar dolar. Bunu da unutmamak lazım" diye konuştu.

Elektrik fiyatlarına zam konusunda alınan bir kararları bulunduğunu vurgulayan Güler, "Sayın Unakıtan'a nezaketsizlik olmasın diye bunu, burada açıklamayı uygun görmüyorum. Kendisiyle sabahtan görüşme fırsatım olmadı, fakat o açıklamazsa ben size açıklarım" dedi.

Bakan Güler, enflasyon oranları dikkate alındığı zaman, kullanılan elektrikte bugün sanayici ve konutların yüzde 48 avantajlı durumda bulunduklarını ve ayrıca sanayinin kullandığı elektriğe birkaç yıl önce yüzde 6,5 düzeyinde indirim yapıldığını hatırlatırken, "Bunları da göz önüne aldığımız zaman rahatsız etmeyecek bir oran olacak. Yatırım için de bu gerekli" diye konuştu.

Kaz Dağlarındaki altın araması

Kaz Dağlarındaki altın madeni aranmasında yanlış gelen bir uygulama olmadığını kaydeden Güler, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Dikkat ederseniz konu altın olunca ortalık karışıyor. Diğer madenlerde böyle bir şey söz konusu değil. Türkiye'de başka madenlerde var ama konu altın olunca, ülkemizin altın konusundaki zenginliğine müsaade etmek istemeyen dış kaynaklı bazı grupların etkinliğinin olduğunu düşünüyorum. Ama çevre gibi hassas bir konuda bölge halkının da bu şekilde hassasiyet göstermesi bizi mutlu ediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber