Polis ve jandarma da gıda denetimi yapacak

Haber Giriş : 19 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda denetimi yeni yasayla Tarım Bakanlığı'na geçti. Kadrosunu yerel yönetimler ve üniversiteler ile güçlendiren Bakanlık, İzmir'de bir protokol imzalayarak, kolluk kuvvetlerini de devreye soktu.

Haziran ayında yürürlüğe giren Gıda Yasası ile tüm denetim yetkisini elinde toplayan Tarım Bakanlığı, kolluk kuvvetlerinden de yararlanacak. Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erten, gıda denetimine Sağlık Bakanlığı'ndan geçecek 500 çevre teknisyeniyle birlikte 4 bin kişinin tahsis edildiğini söyledi. Erten, "Bünyemizde deneyimli denetçiler var, bunların sayısı 2 bin 200. Bu denetçiler daha önce üretim yerlerinde denetim yapıyordu. Ancak yasa ile bize toplu tüketim yerleri ve satış noktaları da eklendi. Şimdi her yerden destek alıyoruz" diye konuştu. Mustafa Erten, İzmir'de nisan ayında imzalanan protokol ile kolluk kuvvetleri ve Sağlık Bakanlığı ile eşgüdüm içinde çalışmaya başladıklarını anlatarak, "Bu eşgüdümü başka illerde de yaygınlaştıracağız" diye konuştu. Eylül ayından itibaren 'çok radikal' bir denetim sürecinin başlayacağını anlatan Mustafa Erten, "Bunu herkes hissedecek" dedi. Erten, denetim elemanları konusunda üniversitelerden de yatay geçiş yapıldığını, 40 veteriner ve 100 gıda mühendisinin Tarım Bakanlığı bünyesine geçtiğini söyledi.

TASLAKLAR HAZIR
Erten, şöyle devam etti: "Hastaneler ve okullar bizim için çok önemli yerler. Eylül ayında herkes tatilden dönecek ve yaşam hareketlenecek. İşte o tarihe kadar rutin denetimler yanında denetçilerimizin eğitimlerini de sürdürüyoruz. Gıda Yasası'na ilişkin yönetmelikler de geniş katılımla hazırlanıyor. Özel sektör, üniversiteler ve kamu kuruluşlarıyla AB'ye uyumlu bir şekilde yapılıyor. Taslaklar hazır, ilgili birimlerin görüşlerine sunuldu. Sağlık Bakanlığı, bize denetimlerin eşgüdüm içinde yürütülmesini önerdi. Biz de valiliklere bir yazıyla bu durumu ileteceğiz."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber