Kesk'ten memur zammına tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Hükümet'in memur maaşları için açıkladığı zam oranlarıyla "Kamu emekçileriyle dalga geçtiğini" savunarak, "Hükümet, emekçiye gelince cimri, zengine gelince cömert davranıyor" dedi.

İsmail Hakkı Tombul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hükümet'in açıkladığı zam oranlarına tepki gösterdi.

"Hükümet, kamu emekçileriyle dalga geçiyor" diyen Tombul, kamu emekçilerinin insanca yaşanacak bir ücreti hak ettiklerini ancak Hükümet'in açıkladığı oranların bunu sağlamanın çok uzağında kaldığını söyledi.

Hükümet'in izlediği ekonomi politikasının toplumdaki gelir dağılımını giderek bozduğunu savunan Tombul, "Enflasyona dayalı zamlarla kamu emekçileri yoksullaştırılıyor" dedi.

Zam konusundaki kararın bütçe görüşmeleri sonunda netleşeceğini ifade eden Tombul, 3 Kasımda emek ve meslek örgütleriyle Ankara'da yapacakları mitingde taleplerini bir kez daha kamuoyunun gündemine taşıyacaklarını bildirdi.


TMMOB, KESK ve TTB'den Ankara'da miting

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından Ankara'da 3 Kasım Cumartesi günü "Özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye için" adıyla miting düzenleneceği bildirildi.

Mitingin duyurulması amacıyla TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tores Dinçöz, KESK Merkez Yönetim Kurulu üyesi Hasan Hayır, Sağlık Emekçileri Sendikası Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli ve İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Nazmi Algan, Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde bir basın toplantısı yaptı.

Burada Hasan Hayır tarafından okunan basın açıklamasında, "Türkiye'nin çalkantılı bir dönemden geçtiği, Anayasa tartışmalarından sosyal alandaki düzenlemelere, tezkere görüşmelerinden bütçe hazırlıklarına kadar tüm uygulamaların halktan ve toplumun örgütlü kesimlerinden esirgenerek hayata geçirilmeye çalışıldığı" savunularak, "Geleceğimizi şekillendirecek bu uygulamaların bize rağmen hayata geçirilmesine izin vermeyeceğiz" denildi.

Açıklamada, "Özgür, demokratik ve eşitlikçi bir Türkiye" talebini dile getirmek amacıyla Türkiye'nin aydın insanlarının bir kez daha alanlarda olacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber