Kamu personelinin görevli gittiği yurtiçi ve yurtdışı seyahatlere sınırlama getirildi

Haber Giriş : 19 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu personelinin görevli olarak gittiği yurtiçi ve yurtdışı seyahatlere sınırlama getirdi.

Bakanlıklara yazı gönderen Başbakan Erdoğan, seyahatlerin asgari düzeye çekilmesini ve sınırlı sayıda heyetle gerçekleştirilmesini istedi. Üst düzey memurlar, yurtdışı seyahatlerinde ?davete icabeti? genel ilke olarak benimseyecek. Ayrıca, personelin zorunlu olmadıkça yurtiçinde uçak yerine otobüs, tren gibi araçlarla seyahat etmeleri gerektiği de Erdoğan'ın yazısında belirtildi.

Son dönemde artan yurtdışı gezilerinin mali yükü Başbakanlığı harekete geçirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan imzasıyla bakanlıklara gönderilen yazı ile yurtdışı ve yurtiçi seyahatlere sınırlama getirilmesi istendi.

ASGARİYE İNDİRİLMELİ
Sözkonusu yazıda yurtdışına yapılan seyahatlerin ülke tanıtımına, ticari ilişkilere ve ulusal dış politikaya sağlayacağı yararlar sıralandı. Ancak, genel tasarruf ilkeleri ve hükümetin yoğun programı nedeniyle seyahatlerin sınırlı sayıda heyetlerle, asgari düzeye çekilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

GENEL İLKE DAVETE İCABET OLMALI
Buna göre müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür gibi üst düzey memurların yurtdışı seyahatlerin karşılıklılık esasına göre yapılan davetlere icabet niteliğinde olması genel ilke olarak benimsenecek.

Ülke çıkarlarının gereği olmayan, zorunluluk bulunmayan, Dışişleri temsilcilikleriyle gerçekleştirilmesi mümkün olan seyahatlerin önüne geçilmesi için ise bakanlar gerekli önlemleri alacak.

OTOBÜS VE TREN TERCİH EDİLMELİ
Bakanlıkların yurtiçi ve yurtdışına geçici görevli olarak göndereceği personelin seyahatlerinde dikkat edilecek hususlar da yazıda yer aldı.

Buna göre, geçici görevlendirmelerin zorunlu hallerde yapılması, görev süresi ve görevli sayısının en az düzeyde tutulması istendi.
Personelin zorunlu olmadıkça yurtiçinde uçak yerine otobüs, tren gibi araçlarla seyahat etmeleri gerektiği de Başbakan Erdoğan'ın yazısında belirtildi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber