Çevik kuvvetin 1 Mayıs tokadı polise 'ders' oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Mayıs günü eşiyle Taksim'de yemek yiyen Masis Kürkçügil'e tokat atan çevik kuvvet polisi bulunamadı. Ancak tokat çevik kuvvete 'ders' oldu. Çevik kuvvet amirlerine, tokatın görüntüleri izlettirilerek bu olayların önlenmesi istendi.

Geçen 1 Mayıs'ta, Taksim'de gösterici kovalayan polislerden biri, kafede eşiyle birlikte yemek yiyen Kürkçügil'e tokat atarken kameralara yakalanmıştı. Emniyet soruşturma başlatmış, ancak tokat atan polis gaz maskesi taktığı için kimliği belirlenememişti. Ancak Masis Kürkçügil'e atılan tokat, çevik kuvvete 'ders' oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü, meslek içi eğitim için Ankara'da topladığı 150 çevik kuvvet amirine, Kürkçügil'e tokat atılması, göstericilere copun tersiyle vurulması, yere düşen göstericilerin dövülmesi ve toplumsal olaylarda orantısız güç kullanımına ilişkin görüntüleri izletti.

Çevik kuvvet şube müdürlüklerinde görevli komiser yardımcısı, komiser, başkomiser ve emniyet amirlerine, uluslararası alanda Türkiye'nin itibarını zedeleyen bu gibi olaylara izin vermemeleri ve bu tür görüntülerin bir daha yaşanmaması için personellerini eğitmeleri talimatı verildi.

Çevik kuvvete yönelik meslek içi eğitimin süreceği ve 350 amirin daha aynı eğitimden geçirileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber