73 milyonun mutluluğu için Meclis'e gelmedim

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "fire istemiyorum" talimatına rağmen sınır ötesi operasyona ilişkin tezkere oylamasına katılmayan AKP Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, "73 milyonun mutluluğu ve iyiliğini düşündüğüm için katılmadım. Allah beni utandırmasın" dedi.

Tezkereye karşı olan Seyda, önceki günkü oylamaya Ankara'da olmasına rağmen katılmadı. Milliyet'e bu tutumunun nedenlerini anlatan Seyda, "Dün dünde kaldı. Bugün yeni gün başladı. Dünü artık unutalım, yeni günün heyecanına bakalım" diye konuştu.

'Mesajı verdim'

Oylamaya Türkiye'nin mutluluğu için katılmadığını belirten Seyda, "Hepimizin mutluluğunun ve iyiliğinin böyle olacağını düşündüğüm için katılmadım. 73 milyonun saadeti ve mutluluğu böyle daha iyi olur. Katılmayarak ben gereken mesajı verdim. Bu benim kendi düşüncem. Katılanlar da Türkiye'nin mutluluğunun öyle olacağını düşündükleri için katıldılar" dedi.

Seyda, "Katılıp neden ret vermediniz?" sorusuna, "Öyle uygun gördüm. Bu benim takdirim" yanıtını verdi.

Oylamaya katılmaması nedeniyle parti yönetiminden kendisini arayan olmadığını belirten Seyda, "Bizde parti içi demokrasi var" dedi. Kendisini oylama öncesi Şırnak'tan arayan olmadığını söyleyen Seyda, "Oylama sonrası tebrik için arayan oldu mu?" sorusunu, "Onunla ilgili bir yorum yapmayayım. Şov yapma yanlısı değilim. Değerlerime göre hareket ederim. Sonuç tüm ülkemize hayırlı olsun" diye yanıtladı.

'Hastaydım, katılamadım'

AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır ise geçen salı acil olarak hastaneye kaldırıldığı için, çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamaya katılamadığını bildirdi.

Hıdır, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Ekim Salı günü, diş apsesinin tedavisi için kullandığı ilaçtan dolayı antibiyotik alerjisi yaşadığını ve mide kanaması geçirdiğini, acilen hastaneye kaldırıldığını kaydetti. Hıdır, "Çok arzu etmeme rağmen, maalesef askere sınır ötesi operasyon için yetki veren tezkere oylamasına katılamadım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber