Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

5 ilde bazı yerleşim yerleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2020 23:50, Son Güncelleme : 21 Mayıs 2020 23:51
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

KASTAMONU

Kastamonu'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle karantinaya alındı.

İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda, merkeze bağlı Yolkonak köyü Kımız Mahallesi, ikinci bir karara kadar karantina altında tutulacak.

Giriş çıkışlara izin verilmeyecek mahallede güvenlik ve sağlık ekipleri önlem alacak.

GAZİANTEP

Gaziantep'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle karantina altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı başkanlığında toplanan İlçe Hıfzısıhha Meclisi yeni kararlar aldı.

Bu kapsamda, pozitif Kovid-19 vakası görülen ilçeye bağlı Atalar Mahallesi'nde oturanların ikinci bir emre kadar sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına karar verildi.

Karantina altına alınan mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

HAKKARİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 1 mahalle ve 2 ev karantinaya alındı.

Şemdinli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Kovid-19 vakası nedeniyle Beşevler Mahallesi'ndeki 113'üncü Sokak'taki 24/3 ve 24/4 nolu evler ile Tütünlü köyünün Orta Mahallesi'nin İlçe Hıfzısıhha Kurulunun kararıyla bugünden itibaren ikinci bir emre kadar karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu evler ve köyde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbirin alınarak uygulamaya geçildiği aktarıldı.

ANTALYA

Antalya'nın Serik ilçesindeki 3 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Merkez Mahallesi'nde Kovid-19 testleri pozitif çıkan 12 kişinin durumunu değerlendirdi.

Kurul, test sonucu pozitif çıkan kişiler ile onlarla yakın temasta bulunanların ikamet ettiği 3 evin karantinaya alınmasını kararlaştırdı.

Öte yandan, test sonucu pozitif çıkan kişilerin Serik Devlet Hastanesinde tedavilerine başlandı. Test sonucu henüz netleşmeyen 7 kişi ise gözetim altında tutuluyor.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 4 bina karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Siverek, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde ikamet eden bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzısıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı.

Siverek Yenişehir Mahallesi'nde 2 bina ile Haliliye ilçesi İpekyol Mahallesi ve Karaköprü ilçesi Batıkent Mahallesi'nde 2 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan Siverek'in Haliliye ilçesindeki bir binada ise uygulanan karantinanın sona erdiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber