Polisten, bombacılara film gibi takip

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de meydana gelen patlamalarla ilgili düzenlenen operasyonda yakalanan terör örgütü üyesi F.Y. ve 6 kişinin, olayla bağlantılarının belirlenmesinin ardından polis tarafından takibe alındıkları, Irak'tan gelen ''eylem yapılması'' talimatı üzerine operasyonun başlatıldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, dün sabaha karşı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve bombaları koyduğu iddia edilen F.Y. ile kendisine yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişinin sorgularının devam ettiği bildirildi.

Polisin, patlamanın ardından çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarından görüntüsüne ulaştığı bombacının, kimliğini belirlemek için detaylı bir araştırma başlattığı, sürdürülen titiz çalışmanın ardından ''hırsızlık'' suçundan kaydı bulunan F.Y'nin tespit edildiği öğrenildi.

-IRAK'TAN EYLEM TALİMATI GELDİ-

Polis, ikiz kardeşi H.Y'nin terör örgütü adına korsan gösterilere katıldığı, bir kardeşinin ise terör örgütünün Irak'taki kamplarında olduğunu belirlediği F.Y. hakkında yapılan incelemede, terör örgütü adına bu güne kadar karıştığı bir eylemine rastlanılmadı.

F.Y'nin Güneydoğu'dan bombayı getiren kuryeyle tekrar irtibata geçeceği bilgisi karşısında kuryeyi de yakalamayı hedefleyen polis ekipleri ''takibe'' geçerken, sınır ötesi operasyon için hükümete yetki veren tezkerenin TBMM'den geçmesi üzerine, Irak'tan ''Rezzan'' kod adını kullanan terör örgütü üyesinin yeni ''bombalı eylem'' talimatı vermesi üzerine, takipten vazgeçilerek operasyon yapıldığı öğrenildi.

F.Y'nin gözaltındaki akrabası Z.T'nin, örgütle bağlantıyı kuran kişi olduğu, Buca'daki patlama öncesi Mardin'den patlayıcıyı getiren kuryeyi karşılayarak, M.Y. ve F.Y. ile bağlantılarını sağladığı belirlenirken, kuryeyi evinde ağırladığı ileri sürüldü. Bomba düzeneğini hazırlamada ikizler F.Y. ve M.Y'ye yardım eden kuryenin, daha sonra İzmir'den ayrıldığı bildirildi.

-TELEVİZYONDAN İZLEMİŞ-

Ayakkabı imalatçısında çalıştığı ve seyyar satıcılık yaptığı bildirilen F.Y'nin, bombaları bıraktığının ertesi günü, evinde televizyon olmaması nedeniyle kahvehaneye giderek, patlamalarla ilgili televizyonlarda çıkan görüntüleri izlediği öğrenildi.

Sorguları süren zanlıların, 2 gün daha gözetim sürelerinin bulunduğu, daha sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecekleri bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber