Ana okulu için 9 bin 79 sözleşmeli usta öğretici alınacak

Haber Giriş : 20 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim kurumlarının okul öncesi kademesinde görevlendirilmek üzere 9 bin 79 sözleşmeli usta öğretici alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim hizmetlerinin etkin ve verimli olarak yürütülmesi, kalkınma planlarında belirlenen okullaşma hedeflerine ulaşılabilmesi ve okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla 2004-2005 eğitim-öğretim yılında sözleşmeli öğretmen alımına gidecek. Ana okulu, ana sınıfı, uygulama sınıfı, mobil ana okulunu kapsayan okul öncesi eğitim kurumlarında toplam 9 bin 79 usta öğretici görevlendirilecek.

Okul öncesi kurumlarında görevlendirilecek adayların üniversitelerin okul öncesi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimi öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği veya çocuk gelişimi ve eğitimi bölümlerinde yüksek lisans, lisans ve ön lisans eğitimi almış olmaları gerekiyor. Bu bölümlerde yüksek lisans yapmış olanlara öncelik tanınırken, lisans eğitimi almış olanlarda ön lisanslılara göre daha avantajlı olacak. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi okul öncesi öğretmenliği progmına kayıtlı olup, okul öncesi eğitim kurumlarında kadrosuz usta öğretici olarak başarılı görev yapmış olanlar da direkt başvuruda bulunabilecek. Açıköğretim fakültesinin aynı bölümlerinden mezun olan ancak bugüne kadar kadrosuz usta öğretici olarak görev almayanlar ile kız meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümünden mezun olanların eğitim seminerlerine katılıp başarılı olmaları şartıyla başvuruları alınacak.

Usta öğretici olmak isteyenlerin aday, belirtilen kriterleri sağlamaları durumunda başvurularını il milli eğitim müdürlüklerine yapacak. Başvuru tarihleri önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Öte yandan kadrosuz usta öğreticilerle yapılacak tip sözleşmesinde, görevlerinin asil öğretmen ataması yapıldığında ve ait olduğu eğitim-öğretim yılı sonunda sona ereceği hususları ayrıntılı olarak yer alacak. Sözleşmeli usta öğreticilere görevlendirildikleri okula göre günde 8 eğitim saati etkinlik yapılan okullarda haftada 40 saate kadar, günde 6 eğitim sati etkinlikyapılan okullarda ise haftada 30 saate kadar ek ders ücreti karşılığı görev verilecek ve buna göre ek ders ücreti ödenir.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber