Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Projesi her ilde uygulanmaya başlanacak

Haber Giriş : 20 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Projesi'nin Türkiye'nin her noktasında uygulanmaya başlanacağını" söyledi.

İçişleri Bakanı Aksu, yayınladığı genelge ile Toplum Destekli Polislik Hizmeti Projesi'nin Türkiye'nin her noktasında genel ve sürekli uygulama haline getirilmesini istedi.

Vatandaş memnuniyetini ve buna bağlı olarak halk desteğini sağlamayı hedefleyen projenin geçen yıl pilot çalışma olarak uygulamaya konulduğunu hatırlatan Aksu, bu kapsamda; ?2 Pasaport Büro Amirliği'nin, 14 Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nin ve 15 Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Büro Amirliği daha hizmet vermeye başladığını? kaydetti.

Polis Merkez ve Karakollarında çalışan toplam 15 bin 649 personelin de ?Toplum Destekli Polislik Hizmetleri? konusunda hizmet içi eğitimden geçirildiğini ifade eden Aksu, bir yıl içinde bütün il emniyet müdürlükleri tarafından da pilot uygulamanın tanıtılması ve geliştirilmesi amacıyla huzur toplantılarının yapıldığını belirtti.

Aksu, 26 Ağustos 2003 tarihinden itibaren yapılan çalışmalar sonucunda; ?müracaat ve görgü tespit tutanakları ve adresinde bulunamayan kişilere bırakılacak çağrı belgelerinden, kaç adet tanzim edildiğinin, adli ve idari tebligat işlemleri ile cezaevi iaşe bedeli tebligatlarından ise kaç adetinin vatandaşların ev veya iş adreslerinde gerçekleştirildiğinin? 25 Ağustos 2004 tarihine kadar Bakanlığına bildirilmesini istedi.

?Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Projesi'nin yaklaşık bir yıl süreyle pilot çalışma olarak başarıyla uygulandığını ifade eden Aksu, hizmeti vatandaşın bulunduğu yerde (evinde, işyerinde, olay mahallinde) görmeyi hedefleyen projenin, Türkiye'nin her noktasında uygulanmaya başlanacağını belirtti.

Aksu, projenin 16 Ağustos 2004 tarihinden itibaren Türkiye'nin her noktasında genel ve sürekli uygulama haline getirilmesi için genelgede belirtilen hususların titizlikle takip edilmesi gerektiğini de kaydetti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber