Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

7 ilde bazı yerleşim yerleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2020 17:14, Son Güncelleme : 28 Mayıs 2020 20:14
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

ISPARTA

Isparta'da bir mahallede iki cadde ve iki sokak karantinaya alındı

Isparta'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallede iki cadde ve iki sokak karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun dün olağanüstü toplandığı belirtildi.

Kentte Kovid-19 testi pozitif çıkan bir vatandaşın, temaslı sayısının fazla olduğunun tespit edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Salgının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla, merkez Vatan Mahallesi 234 ve 230 cadde, 4147 ve 4118 sokakları arasını kapsayan bölge, 10 Haziran 2020'ye kadar karantinaya alınmıştır. Hıfzıssıhha Kurulu kararına riayet etmeyenlere 3 bin 150 lira idari ceza uygulanmasına, ayrıca haklarında adli ve idari işlem başlatılmasına karar verilmiştir."

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı bir köy, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Edinen bilgiye göre, Diyarbakır'dan ikamet eden bir kişi, ilçeye bağlı Aşağı Oba köyünde anne ve babasını ziyarette gitti. Ziyaret sonrası şahsın yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye kaldırılmasının ardından yapılan tetkiklerinde korona virüs testi pozitif çıktı. Vak'anın tespit edilmesi üzerine salgının kontrol altına alınması için Kurşunlu Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararınca köyün ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinaya alınmasına karar verildi.

Jandarma ekipleri karantina altındaki yerleşim yerlerinin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alırken, sadece sağlık personellerinin kontrollü girişine izin veriyor. Köyde meydana gelebilecek arıza veya ihtiyaçlar doğrultusunda yetkililerin köye kolluk birimleri gözetiminde giriş çıkış yapabilecek.

Sağlık ekipleri karantina altındaki köylerdeki çalışmalarını sürdürürken, Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü de ihtiyaçları karşılıyor.

Öte yandan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel'in talimatlarıyla tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesi için İçle Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, köy halkının köy sınırlarında kalma koşulu ile hayvanların otlanması ve tarla işler eksiksiz yapılıyor.

ADIYAMAN

Adıyaman'da bir apartman karantinaya alındı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 11 katlı apartman karantinaya alındı.

İlçe merkezinde Karşıyaka Mahallesi'nde 20 daire bulunan 11 katlı apartmanda yaşayan 3 kişilik aileninin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Bu kişiler Kahta Devlet Hastanesinde tedavi altına alırken, binada yaşayanlara da koronavirüs testi yapıldı.

Apartman sakinlerinden 12 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesi üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından binada karantina uygulanmasına karar verildi.

Salgının yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla uygulanan karantina kapsamında binaya giriş ve çıkışlar durduruldu.

Binanın girişlerine şerit çekilerek, güvenlik ve sağlık tedbiri alındı.

MALATYA

Malatya'da iki mahalle koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde iki mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Yazıhan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun, Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı başkanlığında toplanarak bazı konuları karara bağladığı belirtildi.

Sürür ve Kömüşhan mahallelerinde Kovid-19 testi pozitif birer vaka tespit edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kırsal mahallelerimizde geleneksel yapımızın temellerinden olan komşuluk ilişkilerinin aktif olması bu bağlamda fiziksel temasın yoğun olması ile sosyal izolasyonun mümkün olmadığı bir gerçektir. Bundan dolayı Kovid-19 testi pozitif çıkan vatandaşlarımızın çok sayıda kişiyle temas kurduğu değerlendirilmektedir. Salgının yayılımının önüne geçmek, mahalle ve ilçe toplum sağlığını korumak maksadıyla 28 Mayıs 2020 tarihi saat 12.00'den itibaren ilçemiz Sürür Mahallesi'nin acil sağlık ihtiyaçları hariç ikinci bir emre kadar, Kömüşhan Mahallesi'nin ise acil sağlık ihtiyaçları hariç 14 gün karantina altına alınmasına karar verilmiştir."

Mahallelerdeki vatandaşların zaruri ihtiyaçlarının ise Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla karşılanacağı belirtildi.

KIRŞEHİR

Kırşehir'in Mucur ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 6 katlı ve 24 daireli bina karantinaya alındı.

Mucur Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, ilçe merkezindeki Yenice Mahallesi Toros Sokak'ta bulunan 6 katlı ve 24 daireli binada yaşayan 2 kişinin koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Bu kişiler Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınırken, Mucur İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, temaslı kişilerin bulunması nedeniyle binada karantina uygulamasına karar verildi.

Salgının yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla uygulanan karantina kapsamında binaya giriş ve çıkışlar durduruldu.

Bina girişine uyarıcı yazı asılarak güvenlik ve sağlık tedbiri alındı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından bir mahalle ve 4 bina karantinaya alındı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzısıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirler kapsamında Birecik ilçesinde kırsal Divriği Mahallesi ile Viranşehir ilçesinde 2, Haliliye ve Eyyübiye ilçesinde birer bina karantinaya alındı.

Öte yandan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı kırsal Ohali Mahallesi ile Eyyübiye ilçesinde 3 ve Siverek ilçesinde 2 binada uygulanan 14 günlük karantina tedbiri uygulaması ise son buldu.

VAN

Van'ın Başkale ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında iki mahalle karantinaya alındı.

Başkale ilçesinde Gedikbaşı Mahallesi ve Ekecek Mahallesi'ne il dışından gelen iki kişinin korona virüs testi pozitif çıktı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahalle karantinaya alınarak giriş çıkışlar yasaklandı. Kararda, "İlçemize Bağlı Gedikbaşı ve Ekecek Mahallerinde, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereğince 27.05.2020 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına geçilerek mahallelere giriş ve çıkışlar kapatılmıştır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber