21 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 21 Ekim 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUMU YAPIYOR

-Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ve milletvekili seçimlerinin dört yılda bir yapılması gibi anayasa değişikliklerini barındıran paket, bugün halk oyuna sunuluyor.

-Referandumda, 42 milyon 629 bin 733 seçmen, 134 bin 700 sandıkta

oy kullanacak.

-Halkoylaması, doğu ve güney doğu illerinde saat 7.00'de başlayacak ve 16.00'da sona erecek. Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

-Oylamada mühür, değişikliklerin kabulü için beyaz zemin üzerindeki ?evet? yazısının üzerine, reddedilmesi için ise kahverengi zemindeki ?hayır? yazısının üzerine basılacak.

-Oy verme günü her türlü alkollü içki satışı yasak olurken, referandumla ilgili olarak saat 18.00'e kadar hiçbir haber ve yorum yayınlanamayacak. 18.00- 21.00 saatleri arasında sadece YSK kararları yayınlanabilecek. Yayın yasağı YSK'nın yeni bir kararı olmadığı durumda saat 21.00'de sona erecek.

-LİDERLER NEREDE OY KULLANACAK?

-Referandumda, 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimlerinde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, oylarını saat 15.30'da Kayseri Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nde kullanacak. Gül ve eşi, 1162 numaralı sandığa oy atacak.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu Üsküdar'da kullanacak. MHP Genel Başkanı Bahçeli ise Ankara Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları da oylarını Çankaya İlköğretim Okulu'nda sandığa atacak.

-CUMHRUBAŞANI GÜL MEMLEKETİ KAYSERİ'DE

-Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri'de referandum oyunu kullandıktan sonra Kayseri 2. üniversite toplantısına ve ardından Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen ?Sanayi Gecesi? ile ?2006 Yılı Başarılı Sanayici ve İşadamları Ödül Töreni?ne katılacak. (Saat:18.00/19.00)

-BU HAFTA MECLİS GENEL KURULUNU MERAL AKŞENER YÖNETECEK

-34 yıl aradan sonra ilk kez CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu'nun, geçen hafta Genel Kurul'u yönetmesinden sonra, bu hafta boyunca TBMM Başkanvekili olarak MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener görev yapacak

-Akşener, geçen hafta Mumcu'yu kürsüde görünce çok heyecanlandığını belirterek, ?Sanki ben orada oturuyormuşum gibi heyecanlandım, arkadaşlarım fark etmiş.Alkışlar bitmiş ama ben devam ediyormuşum, sonra birden anlayıp durdum. Bütün samimiyetimle söylüyorum çok iyi yönetti? dedi.

-VERGİ GELİRLERİNDE 7.1 MİLYARLIK SAPMA

-Bu yılın tümündeki vergi gelirinin, başlangıç hedefinin 7 milyar 97 milyon YTL altında kalacağı anlaşıldı. Projeksiyonlar, 2007 bütçesinde 158 milyar 153 milyon YTL olarak hedeflenen toplam vergi gelirinin 151 milyar 56 milyon YTL'de kalacağını gösteriyor.

-İHRACATÇILAR VE SENDİKALAR ?YÜKSEK FAİZE? KARŞI BİR ARAYA GELİYOR

-Gazetelere ?Yeter artık faizi indir? başlıklı ilan vererek, Merkez Bankası'ndan ?faizlerde şok indirim? isteyen ihracatçılar ve sendika konfederasyonlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kuruluş, yüksek faize karşı bu kez toplanarak, çözüm arayacak.

-SİGARAYA HER YERDE YASAK, ÜNİFORMALI SİGARA İÇENE CEZA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan ve geçen dönem komisyondan geçen ve kadük olmayan, AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl'ün, resmi ve özel kurumlarla, işyerlerinin her türlü kapalı alanlarında her ne surette olursa olsun sigara içilmesini yasaklayan teklif Genel Kurul gündemine gelmeye hazırlanıyor. Teklif yasalaşırsa, kahvehane ve eğlence yerlerinde sigara içilemeyecek.

-12 EYLÜL YÖNETİMİ "ERKEK SPİKER"İ TERCİH ETMİŞ

-TRT'nin ilk radyo spikerlerinden Aylin Özmenek, yaklaşık 44 yıllık çalışma hayatının ardından emekli oldu. Spikerlik yaşamı boyunca 12 Mart ve 12 Eylül dönemlerine şahit olan Özmenek, 12 Eylül döneminde radyoda nöbetçi olmasına karşın, "sunumları erkek spikerin yapmasını isteyen" askeri yönetim nedeniyle, darbe günlerinin ilk birkaç günü radyoya gidemediğini açıkladı. Özmenek "Bana kısaca 'elinin hamuruyla darbe işine karışma' demiş oldular" dedi.

-YAKIN GÖZLÜKLERİNİZİ ÇÖPE ATMAYIN

-İstanbul Cerrahi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Sinan Göker, yaşa bağlı ortaya çıkan yakını görme bozukluğunun lazerle tedavisinin tam olarak mümkün olmadığna dikkat çekerek, ?İki üç senede bir ?Yakın gözlüklerinizi çöpe atın' diye ilanlar veriyorlar. Yakını görme bozukluğunun ne Türkiye'de ne dünyada ne de uzayda tedavisi çıkmadı? dedi.

-HAYRİ ESMER'DEN ?ARDIŞIK ÖRÜNTÜLER?

-Çağdaş Türk sanatının özgün isimlerinden Hayri Esmer'in resimleri, 6-30 Kasım tarihleri arasında, Mac Art Gallery'de sergilenecek. Sanatçının ?Ardışık Örüntüler? isimli sergisi Pazar hariç her gün 10:00-19:00 saatleri arasında görülebilecek.

-?YILIN TİYATRO SANATÇISI? BENİAN DÖNMEZ OLDU

-Geçen yıl hayata veda eden Devlet Tiyatrosu sanatçısı-rejisör Baykal Saran adına düzenlenen ?Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü?ne, Benian Dönmez layık görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber