Şırnak'ın iki ilçesinde maske takma zorunluluğu getirildi

Şırnak'ın Cizre ve Beytüşşebap ilçelerinde COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında, maskesiz sokağa çıkma yasağı getirildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mayıs 2020 21:03, Son Güncelleme : 29 Mayıs 2020 21:03
Şırnak'ın iki ilçesinde maske takma zorunluluğu getirildi

ŞIRNAK/CİZRE

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu koronavirüs ile mücadele çerçevesinde gerekli tedbirleri kararlaştırmak için Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıda, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinin toplu çalışma alanları, toplu taşıma, özel araçlar, park, cadde, sokak gibi alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Ayrıca birden fazla kişinin bir arada yürümemesi, toplanmaması, sitelerin park ve bahçelerinde toplu halde bulunulmaması ve sosyal mesafenin korunması ile hijyen kurallarına uyulması ile ilgili tedbirler alınmasına, tedbirlere uyulmaması halinde Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

ŞIRNAK/BEYTÜŞŞEBAP

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde korona virüs salgını nedeniyle 1 Haziran'dan itibaren maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere zorunlu maske kararı alındı. Kaymakam İsmail Pendik, pazartesi itibarıyla ilçede sokağa maskesiz çıkmanın yasak olacağını belirterek, kaymakamlık sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyuruda bulundu. Kaymakam Pendik, "Birlikte elde ettiğimiz bu başarının devamı ve hepimizin sağlığı için 1 Haziran Pazartesi'den itibaren ilçemiz merkez ve köylerinde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu tedbirini uygulamaya başlayacağız. Bugüne kadar almış olduğumuz tedbirlere herhangi bir idari ceza işlemine gerek kalmadan riayet ettiğiniz gibi bu tedbire de herhangi bir idari ceza işlemine gerek kalmadan riayet edeceğinize inancımız tamdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber