Teziç'ten Rektörlük seçimleri için son hamle

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Ekim 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖREV süresi 8 Aralık'ta dolacak olan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Erdoğan Teziç, YÖK'ten ayrılmadan önceki son rektör atamaları için devreye girdi. Teziç'in, aralarında Galatasaray Üniversitesi'nin de bulunduğu bazı üniversitelerin rektörlük seçimlerini öne çekerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak üç kişilik listeye kendine yakın isimleri yerleştirmek istediği belirtildi. Galatasaray Üniversitesi'nin rektörlük seçimlerinin bu nedenle 17 Ocak'tan 5 Kasım tarihine alınması gündemde.

ÜÇ ÜNİVERSİTE DE 5 KASIM'I BEKLİYOR

Bu yıl görev süresi sona erecek rektörler arasında Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Duygun Yarvusat, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Okudan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Tunçalp Özgen bulunuyor. Prof. Duygun Yarsuvat'ın görevde olduğu Galatasaray Üniversitesi rektörlük seçiminin ocak ayında yapılması planlanırken, seçimin iki ay öne çekilerek 5 Kasım'a alındığı öne sürüldü. Bu gelişme, akademik çevrelerde ?Teziç'in bir hamlesi' olarak nitelendirildi. Üniversiteden alınan bilgiye göre, Prof. Yarsuvat'ın görev süresi 17 Ocak'ta doluyor. Yetkililer, ?Süreci YÖK belirliyor. YÖK'ün göndereceği yazıyı bekliyoruz' diyor.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Tunçalp Özgen'in görev süresi de 5 Kasım'da doluyor. İlginç bir tesadüf sonucu Selçuk Üniversitesi rektörlük seçimi de 5 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Gül'ün göreve geldikten sonra ilk atadığı rektör ise, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Fazıl Tekin oldu. Tekin, görevini Prof. Necati Akdeniz Akgün'den devraldı. Cumhurbaşkanı Gül'ün 2008'de 22, 2009'da 2, 2010'da 19, 2011'de de 6 üniversiteye olmak üzere toplam 50 rektörün atamasını yapacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber