4/B'lilerin kadroya geçirilip geçirilmeyeceği soruldu

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 21 Ekim 2007 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Sözleşmeli memurların sorunları CHP'li milletvekili Tütüncü'nün de dikkatini çekti. Tütüncü, yaşanan eşitsizliğin düzeltilmesi için soru önergesi verdi.

Kamuda çalışan 4B'li sözlemeli personelin özlük haklarının sekteye uğratıldığını vurgulayan CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, bu konuda bir soru önergesi hazırlayıp TBMM Başkanlığı'na sundu. Sorularının bizzat Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanmasını isteyen Tütüncü, şu 3 başlığa değindi:

1- Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 4B'li, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini düşünüyor musunuz? Anılan personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili bir çalışma yapılıyor mu? Yapılıyorsa, çalışmalar hangi aşamada?

2- 4B'li personelin eş durumu sebebiyle tayin yapılabilmesi hususundaki mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda herhangi bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

3- Kamu kuruluşlarında çalışan 4C'li personelin kadroya geçirilmesini yararlı görüyor musunuz? Bu konuda herhangi bir hazırlık çalışması var mı? İşte bu 3 sorudan oluşan önergenin en kısa zamanda Meclis'te ele alınması ve sözleşmeli memurlarının sorunlarının çözülmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber