İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yurdun değişik bölgelerinden karantina haberleri geliyor

6 ilimizin farklı bölgelerinde karantina kararı alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2020 22:49, Son Güncelleme : 30 Mayıs 2020 22:50
Yurdun değişik bölgelerinden karantina haberleri geliyor

BATMAN

Kozluk Kaymakamlığından yapılan açıklamada, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği, salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşları bu salgından korumak için Tepecik Mahallesi'nde bir apartman ve Duygulu köyünde bir hanenin karantina altına alındığı bildirildi.

Açıklamada, "Belirtilen adreslere giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Başta güvenlik ve sağlık olmak üzere bütün tedbirler alınmıştır." denildi.

KARS

Öte yandan Kars'ın Selim ilçesine bağlı bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyonun sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla Bozkuş köyünde Kovid-19 uygulaması başlatıldı.

Karantina tedbirleri kapsamında köye giriş ve çıkışlar durduruldu.

BURDUR

Burdur'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 11 hane karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde yaşayan 18 yaşındaki genç bir kızın Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla salgının bir an önce engellenmesi ve vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla testi pozitif çıkan kişinin temasta bulunduğu 11 hane karantinaya alındı.

Burdur Devlet Hastanesinde tedaviye alınan genç kızın genel durumunun iyi olduğu öğrenildi.

KARAMAN

Karaman'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iki binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşları korumak için Siyahser Mahallesi 941. Sokak'taki 7 numaralı bina ile 939. Sokak'taki 6 numaralı binanın karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, kararın, binalardaki sakinlerin bazılarında Kovid-19 vakalarının görülmesi ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle alındığı ifade edildi.

Binalara giriş çıkışların yasaklandığı belirtilen açıklamada, karara uymayanlara idari para cezası verileceği ve haklarında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesine göre işlem yapılacağı kaydedildi.

BİTLİS

Bitlis'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, il merkezindeki Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan binanın geçici süreyle karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Apartmanın bugün saat 20.00'den itibaren geçici süreyle karantinaya alınmasına, apartmanda ikamet edenlerin daire ve apartmanlarından giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, görev devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetleriyle sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personelin ise ilgili kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir.

Karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalledeki 3 sokak karantinaya alındı.

İlçe Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Güngör Mahallesi'nde Kovid-19 vakalarındaki artış ve hastalığın bulaşma riskinin yüksek olması nedeniyle 905, 907 ve 909'uncu sokağın İlçe Sağlık Kurulu kararıyla karantinaya alındığı belirtildi.

Söz konusu sokaklardaki vatandaşların kendi sağlıkları için evlerinden çıkmamaları ve alınan tedbirlere uymalarının zorunlu olduğu aktarılan paylaşımda, yasağı ihlal edenlere idari ve adli cezai işlem uygulanacağı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber