Bahçeli: Sınır ötesi operasyon mutlaka gerçekleştirilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2007 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakkari'deki çatışmaya ilişkin olarak Hükümet'in hemen toplantıya çağrılması gerektiğini belirterek, ''Sayın Başbakan arkasındaki yetkinin ne anlama geldiğinin idraki içinde olmalıdır. Sınır ötesi mutlaka gerçekleştirilmeli, bu kanlar yerde bırakılmamalıdır'' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Bahçeli, daha sonra gazetecilerin Hakkari'deki çatışmayla ilgili sorularını yanıtladı.

Türk milleti olarak büyük bir acı ve üzüntü içinde olduklarını kaydeden Bahçeli, son aylarda çok sayıda Mehmetçiğin, güvenlik güçlerinin ve bölge halkının şehit verildiğini belirtti. ''16 şehidimiz, 17 yaralımız var. Bir minibüsün taranmasıyla da bölge halkından 14 yaralımız bulunmaktadır'' diyen Bahçeli, TBMM'den sınır ötesi operasyonla ilişkili olarak çok yüksek bir katılım ile tezkere çıktığını anımsattı. Bahçeli, ''Bu tezkerenin arkasında TBMM vardır. Dolayısıyla arkasında büyük Türk milleti vardır. Hükümetimiz, bu tezkerenin arkasındaki bu güce dayanarak gerekli olan her türlü tedbiri almaya cesaretli olmalıdır. Siyasi direktifini vermelidir'' diye konuştu.

Şehitlere rahmet, Türk milletine, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyen Bahçeli, iki konunun altını çizmek istediğini söyledi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

''Birinci olarak bugün medyamızda çok değişik haberler ve yorumlar bulunmaktadır. Bunlar medya muhabirleri değerli arkadaşlarımızın üstün gayretleri ile bölgeden alınmış olan bilgiler olarak nitelendirilmelidir. Ancak yanlış bilgilendirme veya kamuoyunda toplumsal panik yaratma gibi gayretlere sebebiyet vermemek için ya Hükümet'in resmi bir açıklama, ya da Genelkurmay Başkanlığının resmi bir açıklama ya da Terörle Mücadele Yüksek Kurulunun resmi bir açıklama ile toplumumuzu bilgilendirmelerinde yarar var. Olayı bütün çıplaklığı ile halkın öğrenmesinde yarar var. Toplumsal paniğe sürekleyebilecek tahriklerin ve yanlış bilgilerin önü kesilmelidir.

İkinci olarak da Hükümet, çok geç kalmamalıdır. Gerekli tüm temasları kurmalı ve hemen toplantıya çağrılmalıdır. Sayın Başbakan, arkasındaki yetkinin ne anlama geldiğinin idraki içinde olmalıdır. Sınır ötesi mutlaka gerçekleştirilmeli, bu kanlar yerde bırakılmamalıdır. Aksi takdirde Türk Silahlı Kuvvetleri alınmış olan bu yetkiye veya Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti almış olduğu bu yetkiye karşı bir basiretsizlik ortaya koyar ise o zaman yıllardır verilmiş olan her türlü mücadelenin anlamı kalmaz. Başkaları 'hedefe yaklaşıyoruz' diye gittikçe azgınlaşabilir. Bu sebepten dolayı medyamız haberleri verişte çok dikkatli olmalı. Hükümet ve Genelkurmay doğru bilgilendirme ile halkımızı aydınlatmalı. Türk halkı ise sabırlı, soğukkanlı hareket ederek başka türlü yanlışlara Türkiye'yi yönlendirmeyecek, davranışlara tahriklere kapılmadan, gerekli sonucun alınması için herkese, başta hükümet ve silahlı kuvvetler olmak üzere herkese yardımcı olmalıdır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber