Cumhurbaşkanı Gül'den birlik çağrısı

Haber Giriş : 21 Ekim 2007 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle mücadelenin topyekün bir mücadele olduğunu belirti ve birlik çağrısında bulundu. Terörün çözümünde hükümet ve devletin kararlı olduğunu ifade eden Gül, ?Eninde sonunda bu iş bitecektir? diye konuştu. Gül, yarın TBMM'de temsil edilen siyasi parti liderlerini de Çankaya Köşkü'ne çağıracağını söyledi. Gül'ün, bu kapsamda CHP lideri Deniz Baykal'ı yarın saat 10.00'da ikili görüşmeye çağırdığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaptığı açıklamada ?Bu acı bütün Türk milletinin acısıdır. Terörle mücadele uzun soluklu bir iştir ve çok yönlü bir mücadeledir? dedi.

Terör sorunun çözmede, hükümet ve devletin kararlı olduğunu ifade eden Abdullah Gül, ?Eninde sonunda, bu kararlılığı neticesinde bu iş bitecektir. Ama bu işin kolay olmadığını bütün dünyadaki örneklerinden de biliyoruz. Çünkü karşımızda düzenli ordular yok. Onun için bu mücadele hem topyekün bir mücadeledir hem akılla gidilecek bir yoldur. Bunu herkesin bilmesi gerekir? diye konuştu.

Akşam, Çankaya Köşkü'nde askerler ve hükümet yetkilileri ile bir toplantı yapacağını hatırlatan Gül, yarın da Meclis'te temsil edilen bütün parti liderleriyle görüşeceğini söyledi. Gül şöyle devam etti:

?Herkesin birlik ve beraberlik içinde olması lazım. Altını vurgulamak istediğim şey, teröristlerin esas hedefi milletimiz arasındaki kardeşlik duygularını zedelemektir. Onun için onlara verilecek en iyi cevap kardeşlik duygularımızı çok daha güçlü hale getirmektir. Hepimiz, hep beraber bölücülüğe ve teröre karşı bu insanlık dışı davranışlara karşı el birliği içerisinde, güç birliği içerisinde olmaktır. Eninde sonunda bu iş bitecektir. Ne yazık ki, bu mücadelede bugün gördüğümüz gibi şehitlerimiz, gazilerimiz maalesef kaçınılmaz bir durum ortaya çıkarmaktadır. Bizlere düşen görev ve bütün milletimize düşen görev de, şehitlerimizin ailelerinin, şehitlerimizin yakınlarını yalnız bırakmamaktır. Onlar bize emanettir. Bu bilincin uyandığını görüyorum ve herkesi bu yönde daha duyarlı olmaya davet ediyorum.?

BAYKAL'A DAVET

Öte yandan Abdullah Gül'ün yarın sabah TBMM'de temsil edilen siyasi partilerin liderlerini görüşmeye çağıracağını söyledi. Gül'ün bu kapsamda yarın saat 10.00'da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı görüşmeye davet ettiği öğrenildi. (

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber