Zırhlı araç satışı patlama yaptı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ekim 2007 18:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Zırhlı araç sayısında yüzde 70'e varan artış kaydedildi. Başbakan Erdoğan'ın içinde mahsur kaldığı otomobilin camlarını da yapan firma, bu sayede satış rekoru kırıyor. Talep patladı.

Serkan AKKOÇ'un haberi

Homeland Security Exhibition'nin CNR Fuar Merkezi'nde düzenlediği "3. Güvenlik Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı"nda personel, araç ve bina güvenlikleriyle ilgili son teknolojik gelişmeler ve yenilikler ilgilileriyle buluştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın içinde mahsur kaldığı makam otomobilinin zırhlı camlarını da üreten Oset'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karakuş, yeni ürünlerini tanıtırken 2001 yılındaki ekonomik krizin ardından araçlarını zırhlatanların sayısının yüzde 70 arttığını söyledi. 17 yıldır araç zırhlaması ve kurşun geçirmez cam imalatı yaptıklarını belirten Mustafa Karakuş, "Büyük şehirlerde meslek gruplarına yönelik silahlı saldırılar yüzünden artık doktorlar bile araçlarına kurşun geçirmez cam yaptırıyorlar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden de çok fazla talep var" dedi.

IRAKTAN TALEP VAR: Irak'tan da talep aldıklarını belirten Mustafa Karakuş, "Geçtiğimiz aylarda İstanbul'daki tesislerimizde zırhlandırdığımız Mercedes, Audi ve Toyota Land Cruiser marka toplam 23 otomobili Irak'a gönderdik. Sipariş verilmeden önce zırhlandırdığımız bir otomobil Irak'ta test edildi. Askeri bir alanda kurşun geçirmez camlarımıza ateş edildi. Sağlam olduğuna kanaat getirilmesi üzerine sipariş verilen araçlar İstanbul'a getirildi. Araçların Irak hükümeti mi yoksa ABD yöneticileri tarafından mı kullanılacağı konusunda bilgimiz yok" dedi.

İÇERİDEN MERMİ ÇIKABİLİYOR: Mustafa Karakuş, en güçlü tabanca mermisine göre test edilmiş yeni kurşun geçirmez camlarını tanıttı. Yeni camların eskilerine göre çok daha ince olduğunu söyleyen Mustafa Karakuş, "Zırhlı camlar normalde 30 mm. kalınlıkta olması gerekirken bu camlar sadece 13 mm. Asıl önemli özelliği ise tabanca mermisi dışarıdan ateşlendiğinde aracın içine kesinlikle girmiyor. Ancak camın özel yapısı nedeniyle içeriden ateşlenen mermi dışarı çıkabiliyor. Böylece araçtakinin korunması daha iyi yapılıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber