CHP: Türkiye'ye karşı örtülü bir savaş var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2007 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, PKK aracılığıyla Türkiye'ye karşı örtülü savaş yürütüldüğünü belirterek, ?Türkiye, terörle mücadelesini bu anlayış içinde belirlemelidir? dedi.

Baykal, bir grup gazeteciye, Hakkari'deki çatışmayla ilgili olarak değerlendirmede bulunurken terörün, içine girdiği çok tehlikeli tırmanışı sürdürdüğünü belirtti. Türkiye'nin yükselen terör olayları karşısında etkili, caydırıcı bir terör politikasına ihtiyacının her geçen gün daha ağır bir biçimde ortaya çıktığını söyleyen Baykal, ?Terör, artık hükümeti aşmıştır? dedi.

-MİLLİ TERÖR POLİTİKASI-

Baykal, hükümetin terörle mücadele konusunda izlediği politikalar ve o politikaların varsayımları artık geçerliliğini kaybettiğini belirterek şöyle konuştu:

?Türkiye'nin yeni, kapsamlı bir terör politikasına acilen, şiddetle ihtiyacı var. Bu, milli terör politikası olmalıdır. Hükümet'in halen kendi başına, kendi iç organlarında bu konuyu konuşarak terör tehdidine karşı etkili, caydırıcı bir tutum geliştirme şansı ne

yazık ki kaybolmuştur. Derhal, yeni bir milli platform oluşturulmasını ve milli bir terörle

mücadele politikasının acilen iktidar, muhalefet, asker, sivil birlikte kararlaştırılmasını zorunlu görüyorum. Bunu günlerdir söylüyorum ancak bugün bir kez daha bu yaşanan olaylardan sonra hatırlatmak istiyorum.?

-"ERDOĞAN'IN ZİHNİYETİ İFLAS ETTİ"-

CHP Genel Başkanı Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, daha önce PKK'ya ?parlamentoya gir? çağrısı yaptığını belirterek, ?Bu, bir terörle mücadele zihniyeti, anlayışıdır. İflas etmiş, geçersizliği kanıtlanmış bir anlayıştır? şeklinde konuştu. Terörle mücadele konusunda artık yeni bir milli değerlendirmeye gerek duyulduğunu kaydeden Baykal şu görüşleri dile getirdi:

?Türkiye, teröristlerle teker teker çatışma içine girerek terörü etkisiz kılamaz. Terör bataklığını kurutmak zorundadır. Çevremizdeki bütün sorumlular, siyasi otoriteler, ülkeler Türkiye'ye yönelik terör saldırısını himaye etmenin kendileri için ağır bedeli olacağını görmelidir. Türkiye, bunu gösterme kararlılığı içine girmelidir. Terörü himaye edenleri yok sayarak, onların himaye ettiği teröristlerle mücadeleyi kabul etmek, bir tuzağın içine sürüklenmek demektir. Türkiye askeri müdahale konusunda tereddütlü, çekingen bir tutum sergileyerek caydırıcı olamaz. Olay, olağanüstü ciddiyet kazanmıştır. Karşı karşıya bulunduğumuz sorunu, terör olarak nitelemek yetersiz olmaya başlamıştır. Bir örtülü savaşın hedefi haline geldiğimizi kavramalıyız. PKK, aracılığıyla Türkiye'ye karşı bir örtülü savaş

yürütülmektedir. Türkiye, terörle mücadele hedefini bu anlayış içinde belirlemelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber