Avea'dan Bas-Konuş servisi...

Haber Giriş : 20 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avea, GSM sektöründe bir ilke daha imza atıyor. Avrupadaki lider GSM operatörlerinin sunduğu "Bas Konuş" servisini Türkiye'de sunan ilk GSM operatörü Avea oluyor. Bu sistem sayesinde telsizin pabucu dama atılacak.

Avea, GSM sektöründe bir ilke daha imza atıyor. Avrupadaki lider GSM operatörlerinin sunduğu Bas Konuş (PoC: Push-to-talk over Cellular) servisini Türkiye'de sunan ilk GSM operatörü Avea oluyor. İlk kez Avea abonelerinin kullanacağı Avea ?Bas-Konuş? servisi, birebir ya da grup içinde sesli iletişimi sağlayarak, kişileri tek tek aramak yerine, oluşturulmuş olan gruplara ya da bireylere tek tuşla ulaşma imkanı veriyor. ?Bas-Konuş? servisi öncelikle sahada görev alan ve ekip halinde çalışan kurumsal abonelere yönelik sunuluyor.

Avea'nın, önce müşteri diye çalıştığını belirterek amaçlarının GSM sektörüne pozitif rekabeti getirmek suretiyle hizmet kalitesini artırmak ve kullanıcıların memnuniyetlerini maksimum seviyeye taşımak olduğunun altını çizen Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy: ?Müşterilerimiz için çalışıyoruz. Bizim geleceğimiz olan müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi, en uygun şartlarda nasıl karşılarız ona bakıyoruz. Daha önce, Eylül ayından itibaren yeni ürün ve teknolojileri abonelerimizin hizmetine sunacağımızı söylemiştim. Bu doğrultuda, Türkiye'ye ?Bas-Konuş? servisi ile bir ilki daha kazandırıyoruz. Bu gibi hizmetlerin devamı da gelecek. Abonelerimiz ?Bas-Konuş? servisini beğeniyle kullanacak ve bu servisi Türkiye'de ilk defa 31 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında CeBİT Bilişim Eurasia Fuarı'nda test etme imkanını bulacaklar.? dedi. ?Bas-Konuş? servisi ile Türkiye'de ilk defa Avea aboneleri, sisteme uyumlu cep telefonları üzerindeki bir tuşa basarak, aynı sistem özelliği olan cep telefonu sahibi bir ya da birçok kişiyle aynı anda GPRS altyapısı üzerinden konuşabilecekler.

Kontak listesinde bulunan kişilerin veya grupların ?Bas-Konuş? servisine bağlı olup olmadıkları görülebilir. Servisi kullanmak isteyen abonelerin ?Bas-Konuş? uyumlu cep telefonlarından kontak listesindeki kişi veya grubu seçip ?Bas-Konuş? tuşuna basmaları yeterlidir.

Konuşmak için basılı tutulan tuş bırakıldığında karşı taraf konuşma hakkı alabilir, arayan kişi dinlemeye başlar ve aranan kişi veya grup üyesi aynı şekilde konuşma başlatabilir. Kontak listesinde kullanılan numaralar kişilerin Avea numaraları olduğundan, ?Bas-Konuş? servisi için abonelerinin ayrıca bir numara almasına gerek kalmaz.

Avea, abonelerinin anlık hızlı iletişim talebini, ?Bas-Konuş? servisiyle karşılamayı hedefliyor. Avea ?Bas-Konuş? servisinin hedef kitlesini öncelikle sahada görev alan ve ekip halinde çalışan kurumsal aboneler oluşturuyor. Servis ayrıca sohbet amaçlı arkadaş gruplarında, günlük hayatta yapılan kısa konuşmalarda kullanılabilecek.

Pil kapasiteleri artırılmış olan ?Bas-Konuş? uyumlu cep telefonlarının yüksek ses kaliteli hoparlörleri sayesinde, istenirse cep telefonu açmaya gerek kalmadan arayan kişinin sesi duyulabilir ve ?Bas-Konuş? tuşu ile anında yanıt verilebilir. 2004 son çeyreğinden başlayarak 2005 yılı boyunca, değişik üreticilerin Türkiye piyasasına ?Bas-Konuş? özellikli cep telefonu sunması bekleniyor.

Bas-Konuş Servisi nedir?

?Avea GPRS+ altyapısı üzerinden tek yönlü ses taşınmasını sağlayan bir hizmettir.

?Avea aboneleri, Bas-Konuş uyumlu cep telefonlarından, kişileri tek tek aramak yerine Bas-Konuş tuşuna basarak karşılarındaki bir kişi veya grup ile konuşabilirler.

?Çağrı başlatmak için sadece tek tuşa basıp duyulan sinyal sesinden sonra konuşmaya başlamak yeterlidir.

?Kontak listesinde bulunan kişilerin veya grupların Bas-Konuş servisine bağlı olup olmadıkları görülebilir.

?Avea aboneleri Bas-Konuş servisi ile sürekli bağlantıda olduklarından Bas-Konuş çağrısı almak veya çağrı yapmak için oturum açmalarına gerek yoktur. Haber7

haber7.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber