Bursa'da DTP İl binası dağıtıldı/ Fotoğraflı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2007 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da öfkeli vatandaşlar, DTP İl Başkanlığ binasına girdi. Binanın camlarını kıran kalabalık, yan binadan DTP İl Başkanlığı balkonuna çıkıp eşyaları aşağıya attı. Olaylar sırasında polisle vatandaşlar arasında da arbede yaşandı. Olaylarda bir polis memuru omuzuna taş isabet etmesi sonucu yaralandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzelenen saldırıda 12 askerin şehit edilmesinin ardından Bursa'da vatandaşların öfkesi dinmiyor. Öğle saatlerinden itibaren şehrin birçok yerinde toplanan vatandaşlar ellerindeki bayraklarla yürüyerek teröre olan tehkilerini dile getirdi. Akşam saatlerinde DTP İl binası önüne gelen yaklaşık 1000 kişilik grup, önce binanın camlarını kırdı. Taş ve sopalarla binaya saldıran kalabalığı polis engellemek istedi. Robocop giyimli çevik kuvvet polisi vatandaşları engellemek istedi. Bu sırada vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı. Olaylarda bir polis memuru omuzundan yaralandı. Adeta savaş alanına dönen binanın önünde balkona çıkan grup, parti tabelasını aşağıya attı. Ardından grup DTP'nin bulunduğu binanın çatısına Türk Bayrağı astı. Öfkeli kalabalığı polis güçlükle yatıştırdı.

Olay sonrası DTP il binası yerle bir oldu. Camların kırıldığı parti binasındaki eşyalar da kullanılmaz hale geldi. Aşağıya atılan DTP tabelası da vatandaşlarca tekmelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber