Erdoğan, İstanbul İl Başkanını konuşturdu: Bakanların yarısı gitmeli

Haber Giriş : 20 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki haber, haber10.com sitesinden alınmıştır.

MÜEZZİNOĞLU'NU ERDOĞAN KONUŞTURTTU!

EYLÜL AYINDA KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAYA HAZIRLANAN BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL İL BAŞKANI'NA 'KABİNE DEĞİŞMELİ' AÇIKLAMASI YAPTIRTTI.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun dostluğunu ve arkadaşlığını bilmeyen yok. Müezzinoğlu'nun Erdoğan'ın haberi olmaksızın "Kabinede değişiklik olmalı" yönünde açıklama yapmasına ihtimal verilmiyor.

Erdoğan Eylül ayında kabinede değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Kabine değişikliğine gerekçe bulmak için ise bu tür açıklamalar yaptırarak'Tabandan kabinenin değişmesi yönünde baskı var" imajı vermek istiyor.

İşte Mehmet Müezzinoğlu'nun Akşam'a yaptığı açıklamalar:

'Yıldırım'a gelene kadar'

Teşkilatın etkili isimlerinden AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a yönelik istifa çağrılarıyla ilgili soruya çok çarpıcı bir cevap verdi: Ona gelene kadar kabinede değişmesi gereken çok isim var.

'İstifa kültürümüz yok'

'Kabineye baktığımda görevini tam yapan tek kişi Başbakan Erdoğan. Kamuoyu, bakanların büyük çoğunluğunun da o dinamizme aynı düzeyde katkı yapmasını bekliyor. Maalesef istifa kültürümüz gelişmemiş.

'Eylülde revizyon olur'

Oysa görevini yapmayan istifa etse saygınlığı artar. Şu anda görevden alayım desen belli dengeler var. Zamanlama önemli. Takdir elbette Başbakan'ın. Bence eylülde kabine değişikliği olabilir.

Sinyal baskandan geldi

AKP İstanbul İl Başkanı Müezzinoğlu, bakanların çoğunun Erdoğan'a ayak uyduramadığını söyleyerek istifa etmeleri gerektiğini savundu. Müezzinoğlu, eylülde kabinede değişiklik olacağını belirtti

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarından ve teşkilatın en etkili isimlerinden AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, isim vermeden kabinede istifa etmesi gereken bakanlar olduğunu söyledi. Kabinede tam anlamıyla görevini yapan tek kişinin Başbakan Erdoğan olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, 'Kamuoyu diğer bakanların da o dinamizme ciddi düzeyde katkı yapmasını bekliyor' dedi.

Akşam yazarlarıyla yaptığı toplantıda, 'AKP İl Başkanı ve bir vatandaş' sıfatıyla siyasi gelişmeleri ve hükümetin çalışmalarını değerlendiren Müezzinoğlu, kabinedeki bakanların büyük çoğunluğunun Erdoğan'a ayak uyduramadığını ve yetersiz olduğunu ifade etti.

İSTİFA KÜLTÜRÜ YOK

Müezzinoğlu, tren kazalarından sonra eleştiri oklarının hedefi olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a yapılan istifa çağrılarına ise 'Ona gelene kadar istifa etmesi gereken çok isim var. Ama maalesef Türkiye'de istifa kültürü gelişmiş değil. Görevini yapmayan istifa etse, saygınlığı artacak. Şu anda görevden alayım, desen belli dengeler var, belli bir süreci kapsar. O nedenle görevden alınmaların da zamanlaması önemli' yanıtını verdi.

Mehmet Müezzinoğlu, kabine değişikliğinin eylül ayında gerçekleşebileceğini belirtti.

SUÇLU PSİKOLOJİSİ

Türk siyasi hayatında istifa kültürünün oluşmadığına da işaret eden Müezzinoğlu, ''İstifa eden suçludur' psikolojisi var. Görevden alınanlar da 'dışlandım' diye düşünüyor' dedi.

Bu yaklaşımın sadece siyasette olmadığına dikkat çeken Müezzinoğlu, 'Seni o noktaya getiren irade bir süre sonra seni yetersiz bulabilir veya daha iyisini isteyebilir. Ama bu küslük, olumsuzluk ya da yerine getirmeme bizim toplumumuzda var. Seni oraya getirirken her şey çok iyiydi de geri alırken niye kötü oluyor o. Türkiye bunlara alışmalı' diye konuştu.

Müezzinoğlu, hükümetteki değişikliklerin Başbakan Erdoğan'ın takdirinde olduğunu belirtti. Müezzinoğlu 'Zamanı geldiğinde Başbakan gerekli değişikliği yapacaktır. İstifa kararı ise kişiye aittir. Hükümette değişikliğin kararını

Başbakan verecektir. Gerekliliğini hissettiğinde zamanlamasına da karar vererek bunu Başbakan yapacaktır. Hükümetteki dinamikler ve kamuoyunun beklentileri açısından böyle bir ihtiyaç bekleniyor' dedi.

BEKLENTİLER FARKLI DEĞİL

Türkiye'de vatandaşların yüzde 99'unun, 'çağdaş ve insan hakları gelişmiş bir ülke' beklentisi içinde olduğunu belirten Müezzinoğlu, buna rağmen siyasi kavgaların birkaç ayrım üzerinde yaşandığını söyledi. Müezzinoğlu 'Kavgalar genellikle uzlaşılamayan noktalarda yaşanıyor. Oysa yüzde 99'un beklentileri farklı değil. Bunun mücadelesi verilmeli. Kavga edecek zamana sahip değiliz' diye konuştu. Anlaşılan alanlara sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Müezzinoğlu, 'Yüzde yüz ne eşinle, ne oğlunla kızınla, ne de başka biriyle anlaşabilmen mümkün değil. Bir konuya takılarak her tarafı yok farz etmek doğru değil' dedi.

Destek alternatif olmadığından

Türkiye'de özgürlükçü sosyal demokrat, taban demokrasisini savunan bir sol partiye ihtiyaç duyulduğunu anlatan Mehmet Müezzinoğlu buna AKP'nin de ihtiyacı olduğunu, çünkü AKP'nin şu anda kendi dinamikleriyle hareket ettiğini söyledi. AKP'ye verilen desteğin yüzde 47'ye çıktığını vurgulayan Müezzinoğlu, 'Arkadaşlarımla konuştuğumda diyorum ki, bu anketler sizi aldatmasın. Vatandaş alternatif bulamadığı için böyle. Her şeyimiz iyi olduğu için böyle değil. Hakikatten aklı başında dinamik bir sosyal demokrat muhalefet partisi olsa bizim dinamiklerimiz de artar' diye konuştu. Mustafa Sarıgül'ün siyasi çıkışını da değerlendiren Müezzinoğlu, 'Biz partiyi kurarken, Tayyip Bey'in etrafında güçlü isimler vardı. Ancak Sarıgül'ün etrafında

15 -20 kişilik sağlam bir ekip olabilecek mi? Mümkün değil. O görülmüyor' dedi.

AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Nurcan Akad ile yazarlarımız Oya Berberoğlu, Şakir Süter ve istihbarat müdürümüz Veysi Şahin'e önemli açıklamalarda bulundu.

AKŞAM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber