Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

Üç ilimizin bazı yerleşim yerleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2020 18:50, Son Güncelleme : 02 Haziran 2020 18:51
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

ORDU

Gürgentepe'nin Yurtseven Mahallesi'nin bir bölümü karantinaya alındı

Ordu'nun Gürgentepe ilçesine bağlı Yurtseven Mahallesi'nin bir bölümü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs salgınının bir an önce engellenmesi ve vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulunun yeni tedbirler aldığı belirtildi.

İlçeye bağlı Yurtseven Mahallesi'nin Ağtepe mevkisinde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda koronavirüs vakaları tespit edildiği aktarılan açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Gürgentepe ilçesi Yurtseven Mahallesi Ağtepe mevkisinde 2 Haziran saat 24.00'ten itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mahalleye giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir."

Açıklamada, karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı kaydedildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta bir mahalle karantinaya alındı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, Kovid-19 pozitif vakalarının görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması nedeniyle ilçeye bağlı Yiğitler Mahallesi'nin karantinaya alınmasına karar verildi.

Kararın ardından mahalleye giriş ve çıkışlar durduruldu.

İlçe Jandarma ekiplerince mahalle girişinde kontrol noktası oluşturulurken, mahalleye bağlanan yollar ise belediye ekiplerince kapatıldı.

Karara aykırı hareket edenlere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

BATMAN/KOZLUK

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği, salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşları virüsten korumak için Bekirhan beldesi Turgut Özal Mahallesi'nde 3, Duygulu köyünde 1 evin karantinaya alındığı, bu hanelere giriş çıkışların yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, başta güvenlik ve sağlık olmak üzere bütün tedbirlerin alındığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber