155 Polis İmdat Hattı'na gelen ilginç ihbar ve istekler, görevlileri bunaltıyor

Haber Giriş : 21 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir çocuk 'ders çalıştırmıyor' diye kardeşini şikayet etti. Telefon numarasını verip, 'Beni sabah 07.00'de uyandırın' diyen bile var

Alo! Yetişin, benzinim bitti Ê

155 Polis İmdat Hattı'na gelen ilginç şikayet ve ihbarlardan bazıları şöyle:

t Bir vatandaş otobanda benzininin bittiğini bildirerek benzinci istedi.

t Annesinin bakkala gitmesi karşılığında kendisine 500 bin lira teklif ettiğini belirten bir başka çocuk 'Bu konu rüşvete girmiyor mu? Annem suçlu değil mi?' diye sordu.

t Bir kişi kendisinin hırsız olduğunu, soygun yaptığı işyerinde işyeri sahibi ile birlikte olduğunu belirterek, ekip gönderildiği takdirde teslim olacağını belirtti.

Kesintisiz 24 saat hizmet veren '155 Polis İmdat Hattı, komik ve saçma istekler yüzünden görevlilere 'imdat' dedirtiyor.

Bu yılın ilk yedi ayında hattı, tamı tamına 120 bin kişi aradı. Gelen ihbarlar arasında ilk sırayı 40 binle 'alkollü şahıslar' için yapılan başvurular aldı. Kavga, hırsızlık ve hasarlı trafik kazaları ihbarları ise en çok başvuru yapılan konular arasında. Ancak bazen 155 Polis İmdat Hattı'na öyle ilginç telefonlar geldi ki polis bile bu sorunlara çözüm bulmakta zorlandı.

YARAMAZLIK YAPIYOR

Bir vatandaş polisten, 'berbere gitmesi için babasını korkutmalarını' istedi. Bir başkası kendisini belli bir saatte telefonla uyandırmasını... Ramazan ayında topun patlayıp patlamadığını merak edenlerin ve kışın kar nedeniyle okulların tatil olup olmadığını bilmeyenlerin adresi yine 155 oldu. Kısa süre arayla çocuk ve anne tarafından yapılan ihbarlar da 155'te görevli polislere ilginç anlar yaşattı.

155'i arayan küçük bir çocuk, annesinin dövdüğünü ihbar etti. Sonra da 'Beni buradan alın' dedi. Kısa bir süre sonra bu kez anne 155'i arayarak asıl yaramazlık yapanın çocuğu olduğunu söyledi. Kızgın anne, polislerden çocuğunu uyarmalarını istedi.

Annesinin bakkala gitmesi karşılığında kendisine 500 bin lira teklif ettiğini belirten bir başka çocuk da 'Bu konu rüşvete girmiyor mu? Annem suçlu değil mi?' diye sordu.

Bir kadın, Batman'daki bir derenin köprü sorununun, Mamak'ta bulunan araba hurdalarının dereye dökülmesi ve üzerlerinin betonla kaplanarak çözülmesini önerdi. Bu kadın, görevlilerin nedenini sorması üzerine hem hurdaların oluşturduğu kötü görüntünün ortadan kalkacağını hem de köprü sorununun çözüleceğini ifade etti. 155 görevlileri ile hattı kullananlar arasında komik diyaloglar da yaşanıyor. Polisin adres almak için nereden aradığını sorduğu bazı vatandaşlar, 'evin salonundan' yanıtını veriyor. Bazı vatandaşlar da 'Nerede oturuyorsunuz?' sorusuna 'kanepede' karşılığını veriyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber