Van Emniyet Müdürü Kurt için suç duyurusu

Haber Giriş : 21 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski milletvekili Mustafa Bayram'ın, Van Bölge Trafik'i basıp uyuşturu sanığı oğlu Hamit'i kaçırmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı soruşturması tamamlandı. Müfettişler, Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt hakkında, ?adli görevini ihmal ettiği' kanısına vardılar.

Soruşturmayı tamamlayan mülkiye müfettişleri, benzer bir suçlamayı da Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürü Tayfun Albayrak'a da yönettiler. Müfettişler, Van Savcılığı'na her iki polis yetkilisinin adli görevlerini yerine getirmede kusurlu oldukları gerekçesiyle, yargılanmaları talebiyle suç duyurusunda bulundular. Bundan önce Emniyet Genel Müdürlüğü polis başmüfettişlerince yürütülen soruşturmada ise, Kurt ve Albayrak'ta kusur bulunmamış, bu iki polis müdürü için disiplin işlemi istenmişti. Emniyetin soruşturmasında, sadece Malatya Emniyeti'nden 5 polis hakkında, sanığın kaçmasına yol açmaktan suç duyurusunda bulunulmuştu.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Sözcüsü Ramazan Er de, eski miletvekili Mustafa Bayram'ın yurt dışına kaçma olasığı üzerinde durulduğunu söyledi. Er, Mustafa Bayram'ın yurt dışında aranması için difüzyon hazırlığı yapıldığını da açıkladı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber