Baykal: Terörü himaye eden bataklık kurutulmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terörü himaye eden, terörü destekleyen bataklığı kurutma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye terörü himaye edenleri yok sayarak, sadece teröristleri etkisizleştirmeyi amaçlayarak terörü ortadan kaldırmayı başaramaz. Bu tam tersine Türkiye'yi bir terör tuzağının içine çeker" dedi.

Baykal, terörü himaye etmenin ağır bir bedeli olduğunun ortaya konulması gerektiğini de vurgulayarak, "Terörü himaye etmeyi caydıracak bir etkinliği sergilemek durumundayız. Bunun için terörü himaye etmeyi de cezalandırılması gereken bir durum olarak tanımlamalıyız" diye konuştu.

Kuzey Irak'taki otoritelerin PKK'nın bir terör örgütü olmadığını ilan etme fütursuzluğu içine girmiş olduklarını söyleyen Baykal, bunun "bir anlamda Türkiye'ye bir meydan okuma niteliğinde olduğunu" kaydetti.

Türkiye'nin terörle mücadele politikasının artık geçerliliğini kaybettiğini söyleyen Baykal, "Yıllardır aynı politika uygulanıyor ama bu politikanın uygulanması sonucunda şimdi terör tehdidi bu boyutlara çıkmıştır. Yaygınlaşmıştır, meşruiyet kazanmaya başlamıştır ve Türkiye'ye küstahça meydan okumalar yapılır hale gelmiştir. Bu tablo karşısında bizim Türkiye'nin terörle mücadele politikasını yeniden tartışmaya, irdelemeye ve değerlendirmeye ihtiyacı vardır" dedi.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa bir süre önce teröristlere parlamentoya girin çağrısı yaptığını" savunan Baykal, bu çağrının bugüne kadar ki terörle mücadele zihniyetinin bir yansıması olduğunu, bu yaklaşımla Türkiye'nin terörü etkisiz kılmayı başaramadığını söyledi. Baykal, yapılan her önerinin yeni terör saldırılarına güç katan bir dayanak noktası oluşturduğunu kaydetti.

Baykal, "Türkiye'de terörle mücadele için yeni bir milli platform oluşturmaya ihtiyaç var. Bu platformun içinde iktidar, muhalefet, asker, sivil hep birlikte bulunmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber