Şehit-kayıp listeleri karıştı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 22 Ekim 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'deki saldırıdan sonra kayıp askerlerinin kimliğinin açıklanmasıyla, şehit olduğu sanılan er İrfan Beyaz'ın kayıp olduğu ortaya çıktı. Ne şehit ne de kayıp olduğu duyurulan er Emeket'in ise ?şehit' olduğu açıklandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırı sonucu 12 askerin şehit, 8'inin kayıp olduğu açıklanmıştı. Şehit askerlerin kimliği dün açıklandı ve isimler TV kanallarında duyurulunca, bu askerlerin evinde yas başladı. Ancak bugün kayıp 8 askerden 7'sinin kimliğinin açıklanmasıyla isimlerin karıştığı ortaya çıktı. Oğullarının şehit olduğunu sanan bir aile, ?kayıp? olduğunu öğrendi; acı ve gözyaşı yerini umuda bıraktı. Bir başka ailenin ?Oğlumuzun şehit olduğu henüz doğrulanmadı? diye umutlu bekleyişi, acı haberle tersine döndü. Kayıp askerlerden birinin kimliği ise henüz açıklanmadı.

EMEKET AİLESİ BUGÜN ÖĞRENDİ

Kars nüfusuna kayıtlı er Tarık Emeket'in adı dün yapılan açıklamalarda şehit askerler listesinde bulunmuyordu.

Emeket ailesi acı haberi bugün öğrendi. Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Aşağı Sallıpanar köyündeki evde büyük üzüntü yaşanıyor. Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferit Güler, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Sarıkamış Kaymakamı Rahmi Köse, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci ve Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile şehit ailesini ziyaret etti. Sarıkamış Belediyesinin, şehit köyünü Türk Bayraklarıyla donatacağı bildirildi.

SARAÇ AİLESİNİN UMUDU ACI HABERLE YIKILDI

Er Samet Saraç'ın adı ise şehitler arasında açıklanmıştı; ancak baba Mustafa Saraç, dün kendisini arayan Anadolu Ajansı muhabirine ?Askeri yetkililer oğlumun şehit olduğunu doğrulamadı? diyordu. Saraç ailesinin umutlu bekleyişi bugün sona erdi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde oturan tekstil işçisi baba Mustafa Saraç, anne Fahriye Saraç ve şehit askerin küçük kardeşi Sunay Saraç (18), büyük bir metanetle taziyeleri kabul ediyor.

Mustafa Saraç, gazetecilere, oğluyla son olarak Ramazan Bayramı'nda telefonla görüştüklerini, bir daha kendisinden haber alamadıklarını belirterek, ?Ağustos ayında Erzincan'dan dağıtım iznine gelmişti. Daha sonra Hakkari'deki birliğine teslim oldu. Bayramda görüştüğümüzde, ?Baba havancı oldum, beni merak etmeyin' demişti. Şu an bir şehit basası ne hissediyorsa onu yaşıyorum? dedi.

ER BEYAZ ?ŞEHİT' DEĞİL ?KAYIP'

Dünkü haberlerde şehitler arasında adı geçen Gaziantep nüfusuna kayıtlı er İrfan Beyaz'ın ise bugün ?kayıp? olduğu açıklandı. Beyaz ailesinin evinde şimdi umudun ağır bastığı bir bekleyiş başladı.

?Kayıp? askerlerden birinin kimliği de henüz açıklanmadı.

ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ

Hakkari Valiliği'nin bugün yaptığı açıklamayla şehit askerlerin kimliği netleşti:

Piyade Asteğmen Mehmet Bozkuş (Uşak), Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek (Eskişehir), Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal (Antalya), Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal (Afyon) ile erler Yavuz Öztürk (Afyon), Tarık Emeket (Kars), Vedat Kutluca (Kırıkkale), Samet Saraç (Bursa), Lokman Eker (Yozgat), Mehmet Cücük (Gaziantep), Zekeriye Yatı (Ordu) ve Abdurrahman Doğan (Adıyaman).

KAYIP ASKERLERİN KİMLİĞİ

Kayıp askerlerin kimliğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı; ancak bölgeden gelen haberlere göre 7'sinin kimliği belli oldu:

Uzman Çavuş Halis Tan (Adana)

Çavuş Mehmet Şenkul (Niğde)

Er Ramazan Yüce (Mardin)

Er İrfan Beyaz (Gaziantep)

Er Nihat Başova (Konya-Cihanbeyli)

Er İlhami Demir (Ağrı-Patnos)

Er Fatih Atakul (Denizli)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber