2008 bütçe görüşme takvimi belirlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2007 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (İHA) - TBMM'ye geçen hafta gönderilen 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nin görüşülme takvimi belirlendi. Maliye Bakanı Unakıtan, 25 Ekim tarihinde bütçeyi komisyona sunacak.

TBMM Genel Kurulu'nda 2008 yılı bütçesinin görüşmelerine, Aralık ayı başında başlanması planlanıyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 25 Ekim Perşembe günü bütçeyi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunacak. Bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler ise 30 Ekim Salı günü yapılacak. Komisyonun bütçe üzerindeki mesaisi yaklaşık 1 ay sürecek. Görüşülecek ilk kurum, Başbakanlık ve bağlı kuruluşları olacak. Bütçenin komisyondaki görüşme takvimi şöyle:

- Başbakanlık, MİT, MGK, TÜBİTAK, TÜBA, SHÇEK, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün bütçeleri 31 Ekim Çarşamba.

- Diyanet, TİKA, Gümrük Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, TODAİ, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi'nin bütçeleri 1 Kasım Perşembe.

- Devlet Personel Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü içkiler Piyasası Düzenleme Kurumu ile Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesi de 2 Kasım Cuma günü görüşülecek.

- TBMM, RTÜK, Sayıştay ve Cumhurbaşkanlığı bütçeleri 3 Kasım Cumartesi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının bütçeleri 5 Kasım Pazartesi.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının bütçeleri 6 Kasım Salı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın bütçesi 7 Kasım Çarşamba.

- Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın bütçesi 8 Kasım Perşembe, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK, YURTKUR ve 85 üniversitenin bütçesi ise 9 Kasım Cuma.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçesi 12 Kasım Pazartesi, Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkanlıklarının bütçeleri 13 Kasım Salı, Dışişleri Bakanlığı bütçesi 14 Kasım Çarşamba.

- İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, DSİ, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün bütçeleri 15 Kasım Perşembe.

- Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Telekomünikasyon Genel Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı bütçeleri ise 16 Kasım Cuma.

- 19 Kasım Pazartesi günü Sağlık Bakanlığı, 20 Kasım Salı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 21 Kasım Çarşamba DPT, SPK, BDDK, TÜİK, GAP ve Hazine Müsteşarlığı'nın bütçelerini, 22 Kasım Perşembe ise Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Gelir bütçesini ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber