23 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 23 Ekim 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞEHİTLER TOPRAĞA VERİLİYOR

-Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde çatışmada şehit olan 12 asker, düzenlenecek törenlerle toprağa veriliyor. Şehit cenazelerine bazı bakanlar ve milletvekilleri de katılıyor. Eskişehir'de toprağa verilecek şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek'in cenaze törenine, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'un da katılması bekleniyor.

TERÖRE TEPKİLER SÜRÜYOR

-Son olarak Hakkari'de 12 askerin şehit olmasının ardından başlayan teröre tepkiler sürüyor. Sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin öncülüğünde düzenlenen açıklama, yürüyüş ve etkinliklerde, teröre karşı ortak tepkiler veriliyor.

KAYIP 8 ASKER

-Yüksekova'ki çatışma sırasında PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen 8 erin bulunmasına yönelik operasyonlar da bölgede sürüyor.

-CHP VE MHP GRUPLARI TOPLANIYOR

-CHP ve MHP Meclis Grup Toplantıları yapılıyor. Toplantılarda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ağırlıklı olarak 12 şehit ve sınır ötesi operasyon konularını değerlendirecek. (Saat:13.30/10.30)

-KÜRESEL ISINMA VE SU SORUNU MECLİS GÜNDEMİNDE

-TBMM Genel Kurulu'nda, CHP milletvekilleri tarafından verilen, ''Trakya'daki su kaynaklarının korunması ve su kıtlığı?, ''Küresel ısınmanın Türkiye'ye etkileri'', MHP milletvekilleri tarafından verilen, ''Su kaynaklarının kullanımı ve korunması ile Ankara'da yaşanan su sıkıntısı'', AKP milletvekilleri tarafından verilen, ''Beyşehir Gölünün su seviyesi ve ekolojik dengesiyle ilgili sorunlar'' ve ''Küresel ısınma ve iklim değişikliği'' konulu Meclis araştırma önergeleri birleştirilerek görüşülecek. (Saat:15.00)

-GAP İDARESİ BAŞKANI ÖZGÜL :?YATIRIMLARIN ÖNÜNDE TERÖR ENGELİ YOK"

-GAP İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül, GAP bölgesinin en büyük sıkıntısının imaj sorunu olduğunu kaydederek, ?Terör kırsalda ve sınır bölgelerinde var. Yatırımların önünde terör engeli yok. İş adamları bu tür konuların çok abartılmasından şikayetçi? dedi.

-TÜRKİYE'NİN YATIRIM POZİSYON AÇIĞI REKOR DÜZEYE ULAŞTI

-Türkiye'nin uluslar arası yatırım pozisyonu açığı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 10.1 büyüyerek 241.5 milyar dolara çıktı. Açık, bu yılın ilk yarısında yüzde 20.2 oranında 40.6 milyar dolar büyüme kaydetti.

-TELEKOM GREVİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

-Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Paul Doany, üyeler Emin Başer ve Doç. Dr. Metin Ercan ile Türk Telekom üst düzey yöneticilerinin katılacağı bir basın toplantısı yapacak. (Saat:11.00)

-FAİZDE "ŞOK" İNDİRİM İSTEYEN KURULUŞLAR BİR ARAYA GELİYOR

-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı öncesi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) öncülüğünde faizin düşürülmesi isteğiyle gazetelere verilen ilanda imzası bulunan reel sektör temsilcileri, meslek örgütleri, işçi ve işveren sendikaları başkanları, TİM öncülüğünde bir araya geliyor. (Saat:9.30)

-TURİZM İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Eylül ayında giriş-çıkış yapan ziyaretçilere ilişkin istatistikleri açıklayacak. (Saat:10.00)

-YARGITAY ÜYESİ UYUMAZ, TRAFİK KAZASINDA ÇOCUĞUNU KAYBEDEN AİLEYE MADDİ TAZMİNAT ÖDENMEMESİNE İSYAN ETTİ

-Yargıtay 4. Hukuk Dairesi üyesi Mehmet Uyumaz, trafik kazasında 10 yaşındaki çocuğunu kaybeden aileye maddi tazminat verilmemesine isyan etti. Uyumaz, karşı oy yazısında, çocuklarını kaybeden ailelere maddi tazminat ödenmesinin altını çizerek, ?Bu tür görüşler; çocuğun ölümü ile anne ve babanın bu ölümü ?kurtuluş' kabul etmeleri gibi adaletsiz, acı verici, adalete olan güveni yok edici gibi bir sonucun doğmasına neden olur. Hukukçular bu adaletsiz sonuca biran önce son vermelidirler. Yargıya olan güven ve saygının azaltılmasını hiçbir hukukçunun kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Bunun için bu tür adaletsiz uygulamaların biran önce önlenmesi gerekir. Toplumun, bu uygulamalar için birçok olayda büyük tepkiler verdiğini de görmek zorundayız? dedi.

-VAILLANT VE DEMİRDÖKÜM BİRLEŞMESİ

-Vaillant Group ile Demirdöküm T.A.Ş.'nin birleşmesine ilişkin son gelişmeler, Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak. Toplantıya, Vaillant Group Başkanı Claes Göransson Vaillant Group Eşbaşkanı Dieter Müller, Vaillant Türkiye'nin Yöneticisi Christoph M. Grosser katılacak. (Saat:10.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber